1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

Finanţe şi bănci

Vot final în parlament! Pensiile cresc cu 40%, nu cu 14%. PNL contestă legea la CCR

Parlamentarii au hotărât azi în plen că pensiile vor crește cu 40%, de la 1 septembrie 2020. Respingând prevederea de creștere cu 14% care este în vigoare în prezent, dar care contravine legii pensiilor, așa cum a fost revizuită în 2019. Votul final din partea puterii legislative înseamnă așadar creșterea pensiilor cu 40% începând cu data de 1 septembrie 2020. Amendamentul la OUG de rectificare bugetară a fost introdus de PSD și adoptat în comisiile de specialitate, săptămâna trecută. Proiectul de lege pentru aprobarea rectificării, cu modificările impuse de PSD, a fost adoptat cu 242 de voturi pentru, 147 împotrivă. 

22 sep, 2020 | | ECONOMICA.net

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat încă de la dezbaterile din plen că liberalii vor ataca la CCR proiectele adoptate de Legislativ.

Pozițiile celor două mari puteri politice din Parlament:

Declarația ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, din partea PNL: Nu-mi vine să cred că discutăm despre asta azi. Nu există o sursă de finanțare pentru această creștere. OK, poate era în legea originală.  Dar nici acolo nu scrie. Legea a fost făcută fără sursă de finanțare.
Să demontăm ipocrizia din Parlament, citez documentul fostului ministru de Finanțe de la PSD, care spunea că această majorare se face numai cu tăierea investițiilor. El recomanda de atunci reevaluarea graficului de creștere a pensiilor. Ceea ce se întâmplă azi în parlament, este un act de agresiune la adresa stabiulității economice a României. Toată lumea se uită la noi acum. Agențiile de rating, băncile, toată lumea. PNL va vota împotrivă.

Alfred Simonis, PSD: V-ați luat la trântă cu bătrânii României. Oameni care au muncit pe brânci pentru ca această țară să ajungă unde e astăzi. În alte țări, bătrânii sunt venerați. 5 milioane de oameni așteaptă dreptate.  Le-ați promis, până ați ajuns la putere și dup-aia ați modificat discursul. Opriți-vă din furat și veți avea bani.

Se actualizeaza...

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO