Votant la 100 de ani – Cei care nu vin la vot fac o prostie. Pe ce te răzbuni când stai acasă? Te răzbuni pe viitorul tău!

Gheorghe Gafton, un bătrân care împlineşte 100 de ani, a fost printre primii care au votat, duminică, la Alba Iulia. Spune că a ales "un om gospodar” şi îi critică pe cei care nu votează "pentru că fac o prostie” şi un "rău mare”: "Pe cine poţi să te răzbuni când stai acasă? Te răzbuni tot pe tine, pe viitorul tău, nu pe partidele politice". Un reportaj NEWS.RO
Economica.net - Dum, 05 iun. 2016, 12:01
Votant la 100 de ani - Cei care nu vin la vot fac o prostie. Pe ce te răzbuni când stai acasă? Te răzbuni pe viitorul tău!

Gheorghe Gafton, care împlineşte 100 de ani în luna august, a votat la secţia amenajată în incinta Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia.

Nea Gheorghe, cum îi spun apropiaţii, locuieşte de câţiva ani în căminul social şi povesteşte că s-a informat şi s-a pregătit din timp pentru alegerile locale de duminică, încercând să afle care dintre candidaţi este „mai gospodar”, „mai cinstit” şi „mai bun”.

Originar din judeţul Galaţi, bătrânul a fost repartizat ca agronom în Ardeal şi din 1950 s-a stabilit la Sebeş. Este veteran de război şi povesteşte cu mândrie că este „patriot” şi îşi iubeşte ţara, pentru care a luptat „pe două fronturi”, ajungând din Rusia şi până în Austria.

Bătrânul se deplasează greu, cu ajutorul unui baston, însă insistă să fie lăsat să se descurce singur în secţia de votare. Îmbrăcat cu cămaşă, cravată la gât, un pulover cu anchior şi pălărie pe cap, Gheorghe Gafton nu poate să nu fie observat, iar imediat ce a intrat în secţia de votare a reuşit să stârnească admiraţia membrilor, prin atitudine şi vorbe.

„Am venit să îmi fac datoria de român, să votez. E primul lucru pe care trebuie să îl facă astăzi orice român care îşi iubeşte ţara”, spune bătrânul ridicând o mână în aer.

Îşi ia meticulos buletinele de vot şi ştampila şi intră în cabina de vot sprijinindu-şi bastonul de aceasta. La ieşire, Nea Gheorghe aranjează cu atenţie buletinele de vot împăturite, le îndreaptă colţurile şi le strânge încă o dată în mâini ca şi când bucăţelele de hârtie ar fi cele mai de preţ acte din lume.

Citește tot reportajul pe News.ro

Te-ar mai putea interesa și
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului....
S-a lansat apelul de proiecte pe hidrogen verde cu finanțare din PNRR
S-a lansat apelul de proiecte pe hidrogen verde cu finanțare din PNRR
Ministerul Energiei anunță astăzi lansarea procedurii competitive – Schemă de ajutor de stat având ca obiectiv Sprijinirea ...
Afacerile Wizrom Software au crescut anul trecut la 6,3 mil. euro. ”Cererea pentru software-urile HR a crescut cu aproape 50%”
Afacerile Wizrom Software au crescut anul trecut la 6,3 mil. euro. ”Cererea pentru software-urile HR a crescut cu aproape ...
Wizrom Software, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori și integratori de software de business din România, a înregistrat ...
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș, a anunțat compania într-un comunicat de presă.