Vouchere pentru elevi în vederea montării de aparate ortodontice mobile – proiect adoptat de CGMB

Un proiect privind acordarea unui sprijin financiar sub formă de vouchere pentru elevi în vederea montării de aparate ortodontice mobile a fost adoptat, joi, de CGMB.
Economica.net - joi, 30 mai 2019, 11:36
Vouchere pentru elevi în vederea montării de aparate ortodontice mobile - proiect adoptat de CGMB

„Se aprobă acordarea unui sprijin financiar sub formă de vouchere, în valoare de 1.100 de RON, elevilor cu vârste între 7 şi 16 ani, cu domiciliul în Municipiul Bucureşti sau viză de reşedinţă obţinută cu cel puţin 6 luni înainte de depunerea cererii de aplicare în proiect, pentru montarea de aparate ortodontice mobile”, se arată în proiectul de hotărâre.

Conform sursei citate, se aprobă bugetul multianual al proiectului „SMILE – Mobile”, valoare de 2.287.720 de lei, constituit prin redistribuirea respectivei sume din bugetul proiectelor derulate prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a căror execuţie se estimează că nu se va finaliza în anul fiscal 2019.

În 30 de zile de aprobarea proiectului de către CGMB, ASSMB va elabora Regulamentul privind implementarea proiectului.

„Se aprobă evaluarea cu întâietate a dosarelor tuturor solicitanţilor care au aplicat în cadrul proiectului ‘Consultaţii stomatologice şi aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucureşti’ şi care nu pot beneficia de sprijinul acordat, din cauza epuizării fondurilor aprobate pentru acest proiect”, mai stipulează proiectul adoptat.

În expunerea de motive a proiectului se menţionează că sănătatea oro-dentală este considerată în prezent un indicator al stării de sănătate generale, având în vedere că bolile cavităţii orale au consecinţe negative asupra stării de sănătate a individului sau sunt cauza unor boli grave, cum ar fi cele cardiovasculare, diabetul, bolile renale, reumatismale etc.

Printr-o hotărâre a CGMB din 14 iunie 2018 a fost aprobat proiectul „Consultaţii stomatologice şi aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucureşti”, implementat din septembrie 2018 de Municipalitate, prin ASSMB, care prevedea un sprijin financiar de 750 de lei pentru copii cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani din Capitală în vederea aplicării unui aparat ortodontic. Conform proiectului, în situaţia în care un copil are indicaţie pentru ambele arcade (superioară şi inferioară), acestuia urmau să i se deconteze 1.500 de lei.

Au fost înregistrate până în prezent aproximativ 1.900 de solicitări din partea beneficiarilor (părinţi/reprezentanţi legali), dintre care aproximativ 320 de solicitanţi nu pot beneficia de sprijinul acordat din cauza epuizării fondurilor aprobate pentru acel proiect, se arată în expunerea de motive.

Alexandru Gâdiuţă, consilier general al USR, a spus propus un amendament conform căruia sprijinul se acordă elevilor cu vârsta între 7 şi 18 ani, însă a fost respins.

Turkes Ablachim, reprezentantă a ASSMB, a precizat că aparatele îşi dovedesc eficienţa până la maxim 16 ani.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
EPAM Systems, producător de software de business, și-a deschis sediu în Iaşi și recrutează zeci de specialiști IT
EPAM Systems, producător de software de business, și-a deschis sediu în Iaşi și recrutează zeci de specialiști IT
EPAM Systems, producător de software de business, și-a deschis sediu în Iaşi. Compania va asigura dezvoltarea de software ...
Kaspersky cumpără dezvoltatorul de soluţii şi servicii de reţea Brain4Net
Kaspersky cumpără dezvoltatorul de soluţii şi servicii de reţea Brain4Net
Kaspersky achiziţionează dezvoltatorul de soluţii şi servicii de reţea Brain4Net, prin care îşi propune, printre altele, ...
Packeta finalizează procesul de rebranding al sucursalei din România. Compania estimează dublarea volumului de colete livrate în 2021 pe piața locală
Packeta finalizează procesul de rebranding al sucursalei din România. Compania estimează dublarea volumului de colete ...
Packeta finalizează procesul de rebranding al sucursalei din România, Coletăria.ro preluând numele Packeta România, ...