Vouchere pentru elevi în vederea montării de aparate ortodontice mobile – proiect adoptat de CGMB

Un proiect privind acordarea unui sprijin financiar sub formă de vouchere pentru elevi în vederea montării de aparate ortodontice mobile a fost adoptat, joi, de CGMB.
Economica.net - joi, 30 mai 2019, 11:36
Vouchere pentru elevi în vederea montării de aparate ortodontice mobile - proiect adoptat de CGMB

„Se aprobă acordarea unui sprijin financiar sub formă de vouchere, în valoare de 1.100 de RON, elevilor cu vârste între 7 şi 16 ani, cu domiciliul în Municipiul Bucureşti sau viză de reşedinţă obţinută cu cel puţin 6 luni înainte de depunerea cererii de aplicare în proiect, pentru montarea de aparate ortodontice mobile”, se arată în proiectul de hotărâre.

Conform sursei citate, se aprobă bugetul multianual al proiectului „SMILE – Mobile”, valoare de 2.287.720 de lei, constituit prin redistribuirea respectivei sume din bugetul proiectelor derulate prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a căror execuţie se estimează că nu se va finaliza în anul fiscal 2019.

În 30 de zile de aprobarea proiectului de către CGMB, ASSMB va elabora Regulamentul privind implementarea proiectului.

„Se aprobă evaluarea cu întâietate a dosarelor tuturor solicitanţilor care au aplicat în cadrul proiectului ‘Consultaţii stomatologice şi aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucureşti’ şi care nu pot beneficia de sprijinul acordat, din cauza epuizării fondurilor aprobate pentru acest proiect”, mai stipulează proiectul adoptat.

În expunerea de motive a proiectului se menţionează că sănătatea oro-dentală este considerată în prezent un indicator al stării de sănătate generale, având în vedere că bolile cavităţii orale au consecinţe negative asupra stării de sănătate a individului sau sunt cauza unor boli grave, cum ar fi cele cardiovasculare, diabetul, bolile renale, reumatismale etc.

Printr-o hotărâre a CGMB din 14 iunie 2018 a fost aprobat proiectul „Consultaţii stomatologice şi aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucureşti”, implementat din septembrie 2018 de Municipalitate, prin ASSMB, care prevedea un sprijin financiar de 750 de lei pentru copii cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani din Capitală în vederea aplicării unui aparat ortodontic. Conform proiectului, în situaţia în care un copil are indicaţie pentru ambele arcade (superioară şi inferioară), acestuia urmau să i se deconteze 1.500 de lei.

Au fost înregistrate până în prezent aproximativ 1.900 de solicitări din partea beneficiarilor (părinţi/reprezentanţi legali), dintre care aproximativ 320 de solicitanţi nu pot beneficia de sprijinul acordat din cauza epuizării fondurilor aprobate pentru acel proiect, se arată în expunerea de motive.

Alexandru Gâdiuţă, consilier general al USR, a spus propus un amendament conform căruia sprijinul se acordă elevilor cu vârsta între 7 şi 18 ani, însă a fost respins.

Turkes Ablachim, reprezentantă a ASSMB, a precizat că aparatele îşi dovedesc eficienţa până la maxim 16 ani.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...