1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

IT&C

Vrem să putem acorda primele licenţe 5G în 2018 şi să avem primele reţele funcţionale în 2020 - Guvern

Guvernul va lansa o consultare publică pentru a evalua interesul pieţei pentru dezvoltarea reţelelor mobile 5G, astfel încât primele licenţe să fie acordate în 2018, iar până în 2020 să avem primele reţele funcţionale, a anunţat, luni, la un eveniment de specialitate, ministrul Comunicaţiilor, Florin Jianu, care a precizat că mesajul vine din partea premierului Sorin Grindeanu.

12 iun, 2017 | ECONOMICA.net

"Lansăm o consultare publică pentru a evalua interesul pieţei (...) Vrem să putem acorda primele licenţe 5G în România în 2018, în aşa fel încât să avem primele reţele funcţionale în 2020", a afirmat Jianu la o conferinţă Telekom privind tehnologia 5G.

Telekom şi Ericsson au organizat luni prima demonstraţie a tehnologiei 5G din regiunea Europei Centrale şi de Est.

Standardul 5G va fi definit cel mai probabil anul viitor de industria telecom. Pe lângă o creştere de ordin de mărime a vitezei de transfer al datelor, tehnologia 5G va aduce şi latenţă (timp de răspuns) redusă semnificativ. Dacă 4G a adus în principal inovaţii în domeniul entertainment-ului. la nivel de consumator final, 5G va deschide calea către aplicaţii şi oportunităţi în toate domeniile economiei, de la medicină la transporturi la agricultură.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO