1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

News

Wall Street a deschis în scădere

Acţiunile de pe Wall Street au început tranzacţiile de miercuri în scădere, investitorii analizând un acord din Congresul SUA referitor la buget, care arată reducerea disfuncţionalităţilor guvernului, dar care ar putea determina Rezerva Federală (Fed) să înceapă restrângerea măsurilor de stimulare.

11 dec, 2013 | Mediafax

Indicele Standard&Poor's 500 este în declin cu 0,1%, iar Dow Jones şi Nasdaq cu 0,2, transmite MarketWatch.

Miercuri nu sunt aşteptate date referitoare la economia americană, astfel încât investitorii se concentrează pe acordul bugetar, care oferă Fed un nou motiv să restrângă achiziţiile lunare de obligaţiuni, la şedinţa de politică monetară din 17-18 decembrie.

Un eşec al negocierilor pentru bugetul anului viitor ar fi putut să declanşeze o nouă blocare a activităţilor instituţiilor guvernamentale, iar îngrijorarea Fed provocată de o astfel de eventualitate ar fi amânat limitarea măsurilor de stimulare, potrivit analiştilor.

Incertitudinile bugetare au fost unul dintre motivele care au împiedicat Fed să înceapă retragerea lichidităţilor. Continuăm să anticipăm că Fed va începe reducerea achiziţiilor de obligaţiuni săptămâna viitoare, a declarat Allan von Mehren, analist şef la Danske Bank.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO