Washingtonul anunţă măsuri pentru reducerea emisiilor de metan din industria extractivă

Administraţia preşedintelui american Barack Obama a prezentat miercuri un set de măsuri pentru reducerea, până în 2025, cu 40-45% faţă de nivelul înregistrat în 2012 a poluării cu metan produse de industria de exploatare a petrolului şi gazelor naturale, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 14 ian. 2015, 19:26
Washingtonul anunţă măsuri pentru reducerea emisiilor de metan din industria extractivă

Iniţiativa face parte din eforturile depuse pentru combaterea schimbărilor climatice, emisiile de gaz metan reprezintând 10% din emisiile de gaze cu efect de seră din SUA la nivelul anului 2012.

Măsurile propuse de Agenţia pentru Protecţia Mediului vizează emisiile de gaz metan rezultate atât din noile instalaţii de forare, cât şi din noile şi vechile unităţi de extracţie şi producţie amplasate pe domeniul public federal.

Activiştii pentru protecţia mediului au criticat aceste măsuri, invocând faptul că se axează pe viitoarele emisii de metan în loc să se concentreze asupra surselor de poluare existente. Pe de altă parte, companiile din industria extractivă au calificat aceste reglementări drept inutile.

SUA sunt în prezent cel mai mare producător de gaze şi petrol din lume, în contextul extinderii exploatărilor prin fracturare hidraulică. Reprezentanţi ai administraţiei americane au precizat că, deşi emisiile poluante din acest sector au scăzut cu 16% faţă de nivelurile înregistrate în 1990, ele urmează să crească cu 25% până în 2025 în cazul în care nu vor fi luate măsurile necesare pentru contracararea fenomenului.

În cadrul actualei propuneri, Agenţia americană pentru Protecţia Mediului va prezenta în cursul verii un proiect de lege, iar legea în variantă finală va fi promulgată în 2016 şi va avea drept obiectiv reducerea poluării cu metan din noi surse, mai degrabă decât din sursele deja existente. Casa Albă a anunţat că nu dispune de estimări ale cheltuielilor asociate acestor reglementări.

‘Suntem încrezători că putem realiza acest lucru cu o eficienţă ridicată a costurilor’, a comentat Dan Utech, consilierul lui Barack Obama în domeniul mediului şi energiei. El a precizat că administraţia de la Washington se concentrează asupra noilor surse de poluare pentru că aceasta este direcţia în care se îndreaptă noile investiţii şi care va produce creştere economică.

Aceste măsuri pot viza diferite aspecte ale industriei extractive de petrol şi gaze, cum ar fi eliminarea scurgerilor din puţurile de foraj. Propunerile sunt menite să ajute Washingtonul să-şi îndeplinească obiectivul dezvăluit de Obama în urmă cu un an, în China, de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră până în 2025 cu 26% până la 28% faţă de nivelul din 2005.

Grija pentru mediu a devenit o importantă parte a eforturilor depuse de actuala administraţie americană de a cimenta ‘moştenirea Obama’ în ultimii doi ani de mandat ai preşedintelui american. Cum era de aşteptat, republicanii se opun în mare parte acestor eforturi.

Te-ar mai putea interesa și
Update: Ciucă le-a prezentat sindicaliștilor măsurile pe care le va lua Guvernul și face apel la responsabilitate. Profesorii resping propunerea Guvernului. Greva continuă
Update: Ciucă le-a prezentat sindicaliștilor măsurile pe care le va lua Guvernul și face apel la responsabilitate. Profesorii ...
Update: Premierul Nicolae Ciucă a avut miercuri seară, la Palatul Victoria, o nouă rundă de consultări cu liderii sindicatelor din Educaţie, întâlnire în cadrul căreia au fost prezentate......
Guvernul acordă un ajutor de 300 de milioane de lei fermierilor afectați anul trecut de seceta pedologică
Guvernul acordă un ajutor de 300 de milioane de lei fermierilor afectați anul trecut de seceta pedologică
Guvernul a aprobat miercuri un proiect ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub forma ...
Iohannis a promulgat legea care le permite consilierilor juridici să predea în învăţământul preuniversitar
Iohannis a promulgat legea care le permite consilierilor juridici să predea în învăţământul preuniversitar
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea potrivit căreia consilierii juridici vor putea preda şi în învăţământul ...
Ciolacu susține că-și menține părerea despre reforma pensiilor speciale și că o va duce până la capăt
Ciolacu susține că-și menține părerea despre reforma pensiilor speciale și că o va duce până la capăt
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că îşi menţine părerea că în privinţa pensiilor speciale trebuie ...