1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

Imobiliare

WDP a finalizat 157.600 mp de spaţii logistice în România în acest an, cu o investiţie de 97 mil. euro

Dezvoltaorul de parcuri logistice WDP a finalizat 157.600 mp de parcuri logistice pe piața din România, în Ștefăneștii de Jos, Sibiu și Slatina, în urma unor investiții de 97 de milioane de euro. În trimestrul III al acestui an, WDP va demara extinderea cu 12.000 mp a depozitului Profi din Roman, și cu 22.000 mp spațiul deținut de LPP în Ștefăneștii de Jos.

21 oct, 2020 | ECONOMICA.net

În primele nouă luni ale anului, pe piețele unde derulează operațiuni, compania a reușit să finalizeze proiecte care însumează 414.000 mp, reprezentând investiții de circa 278 de milioane de euro.

Mai mult de o treime dintre acestea, respectiv, 97 de milioane de euro, reprezintă investiții finalizate în România pentru companii precum Auchan, Pirelli, Aeronamic Eastern Europe, Alcar, Lecom sau Aggreko.

Compania are în derulare, în mai multe state din Europa, proiecte în valoare de 467 de milioane de euro care însumează mai mult de jumătate de million de metri pătrați construiți.

În România, investițiile în derulare însumează 142 de milioane de euro și reprezintă proiecte pentru mari retaileri precum Carrefour, Decathlon, Profi, LPP sau Ursus Breweries, cu termene de livrare în următoarele 12 luni. Printre beneficiarii noilor investiții se numără Profi la Craiova, Roman, Timișoara, Carrefour la Deva, LPP și Decathlon la Ștefăneștii de Jos și Rosti, furnizor pentru industria de ambalaje, la Păulești. 

Dezvoltatorul va face modificări la locația WDP existentă pentru retailerul Profi, care cuprinde,o extindere sub forma unui centru de distribuție de aproximativ 12.000 mm, care va crește suprafața totală pentru Profi la peste 50.000 mp. Această nouă parte este programată pentru livrare până în trimestrul IV 2021, și va necesita o investiție de aproximativ 14 milioane de euro. Profi va închiria această parte în baza unui contract de închiriere pe termen lung de cincisprezece ani.

De asemenea, ca parte a planurilor sale de extindere a activităților sale de comerț electronic, specialistul în îmbrăcăminte LPP dorește să aibă
mai mult spațiu de depozitare în Ștefăneștii de Jos, iar WDP va adăuga în jur de 22.000 mp spațiului existent deja, printr-o investiție de aproximativ 9 milioane de euro. Se așteaptă ca această extensie să fie livrat până în al treilea trimestru al anului 2021. LPP va închiria același lucru în baza unui contract de închiriere pe termen lung de nouă ani.

 
 
 
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO