1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Imobiliare

WDP a obţinut venituri de 28,2 mil. euro de pe urma celor 57 de parcuri industriale şi logistice din România

Dezvoltatorul de spații industriale și logistice belgian WDP are în diferite etape de dezvoltate, dar cu livrare anul acesta, nouă parcuri industriale în România, cu o suprafață închiriabilă de 233.600 mp, în care va investi 138 de milioane de euro. Cinci dintre cele nouă parcuri sunt în Ștefăneștii de Jos, în apropiere de București, restul de patru fiind în Buzău, Slatina, Deva și Sibiu. Comppania deține în total 57 de parcuri industriale și logistice în România, cu o valoare de 634,7 milioane de euro.

31 ian, 2020 | | ECONOMICA.net

De asemenea, compania a achiziționat la Apahida (județul Cluj) un proiect cu mai mulți chiriași, de aproximativ 17.000 mp pentru specialistul în ambalare Ulma și furnizorul de servicii logistice Aquila. Investiția s-a ridicat la aproximativ 11 milioane de euro.

Potrivit dezvoltatorului și investitorului imobiliar, yield-ul pentru chirii pe piața românească e de circa 8,2%, relativ mult peste cel de pe piețele vestice, cifrat la 6,1%.

Anul trecut, WDP a obținut 28,2 milioane de euro din chirii pe piața românească, al treilea rezultat dup Olanda și Belgia, unde suprafața deținută e oricum mult mai mare.

WDP deține 57 de parcuri logistice și industriale în România, față de 84 în Belgia și, respectiv, 96 în Olanda. De asemenea, cele 54 de parcuri logistice și industriale ale belgienilor în România, au o suprafață total închiriabilă de 890.000 mp, iar terenul deținut se ridică la 4, milioane mp.

Valoarea portofoliului WDP în România e de circa 634,7 milioane de euro, în creștere cu 16% față de anul trecut, la un yield brut inițial de 7,9%.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO