1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Imobiliare

WDP derulează investiţii de 219 mil. euro în spaţii logistice din România

Dezvoltatorul belgian de spații logistice Warehouse & Distribution De Pauw (WDP) are în derulare în prezent 28 de proiecte, reprezentând investiții de 478 de milioane de euro, dintre care 15 în România, care reprezintă investiții de 219 milioane euro și însumează 389.400 mp.

31 iul, 2019 | ECONOMICA.net

Șase dintre investițiile lansate în România au termene de finalizare anul acesta, iar compania continuă să investească în piața românească, în primul trimestru al anului lansând două proiecte noi, la Dragomirești, investiție totală deșapte milioane de euro.

Potrivit ultimul raport de piață al companiei, în ultimele trei luni din anul trecut, WDP a cumpărat de la Carrefour un depozit în localitatea Brazi pe care îl va extinde cu 11.000 de metri pătrați până în toamna acestui an, printr-o investiție de circa circa milioane de euro.

Tot pentru Carrefour, compania va investi la Deva circa 24 de milioane de euro în dezvoltarea unui centru de distribuție, de unde vor fi alimentate supermaketurile retailerului. Noul depozit va avea o suprafață de 45.000 de metri pătrați și va fi livrat în trimestrul al patrulea din 2019.

De asemenea, un circa 45 milioane de euro vor fi investite într-un parc logistic din Ștefăneștii de Jos pentru Auchan. Noile clădiri, care vor totaliza o suprafață de 77.000 de metri pătrați, vor fi închiriate de Auchan timp de șapte ani. 

WDP deține în România 25 de proprietăți închiriabile cu o suprafață totală de peste 623.000 de metri pătrați și o suprafață de aproape 400 de hectare de teren destinat extinderii. Valoarea portofoliului imobiliar local al investitorului era de 447,3 milioane euro la finalul anului trecut și reprezintă o cotă de 13% din activitatea globală a dezvoltatorului belgian.

Stocul modern de spații industriale din România a depășit la sfârșitul anului trecut 3,75 milioane de metri pătrați, peste 1,9 milioane de metri pătrați fiind construiți în jurul Bucureștiului. Având în vedere proiecte aflate în dezvoltare, JLL estimează că până la jumătatea acestui an stocul va depăși 4 milioane de metri pătrați. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO