WikiLeaks publică lista contactelor şefului CIA

WikiLeaks a publicat joi o a doua serie de documente, între care o listă a contactelor, presupuse a fi fost recuperate din căsuţa poştală electronică personală piratată a directorului CIA, John Brennan, relatează AFP.
Economica.net - vin, 23 oct. 2015, 05:56
WikiLeaks publică lista contactelor şefului CIA

Niciunul dintre documentele publicate miercuri şi joi – datate 2007 şi 2008, provenite dintr-un cont personal neguvernamental – nu pare să ameninţe securitatea naţională sau să reprezinte vreun risc pentru cariera şefului agenţiei de informaţii.

În acea perioadă, Brennan lucra în sectorul privat, după ce părăsise CIA, unde activase între anii 1980-2005. El a fost apoi angajat al Casei Albe între anii 2009-2013, preluând ulterior conducerea CIA, scrie Agerpres.

WikiLeaks nu a precizat numărul documentelor aflate în posesia sa, dar a comunicat că le va publica în valuri ‘în cursul zilelor următoare’.

Cele trei fişiere făcute publice joi conţin recomandări datate 2008 asupra Afganistanului şi Pakistanului, adresate Comisiei de informaţii a Senatului american, precum şi contacte (adrese e-mail, conturi de mesagerie instantanee /Messenger/) ale lui Brennan.

Aceste contacte par a fi la prima vedere universitari, experţi din sectorul privat în materie de apărare şi informaţii, prieteni şi membri ai familiei sale, precum şi cel puţin un jurnalist. Unele sunt adrese guvernamentale, în special ale unor responsabili din Ministerului Apărării, Ministerul Securităţii Interne şi Aviaţia militară.

Altele sunt ale unor personaje de rang înalt precum fostul consilier pentru securitate naţională Tom Donillon, cu o adresă a cabinetului său de avocatură, sau actuala consilieră pentru securitate naţională Susan Rice, cu adresa guvernamentală pe care ea o utiliza în 2008, când făcea parte din echipa de tranziţie a preşedintelui Barack Obama.

WikiLeaks publicase miercuri şase documente, între care adresele şi numerele de telefon ale familiei Brennan.

CIA a denunţat ‘piratarea contului familiei Brennan, ceea ce reprezintă un delict’ şi care a fost realizată cu ‘intenţii răuvoitoare’.

Această publicare survine la câteva zile după ce un pirat informatic, care se prezenta drept un adolescent american, a declarat tabloidului New York Post că a penetrat adresa de e-mail personală a lui Brennan.

Poliţia federală (FBI) şi Secret Service (serviciul de protecţie a înaltelor personalităţi) au deschis o anchetă după aceste afirmaţii. WikiLeaks nu a indicat sursa documentelor publicate.

Te-ar mai putea interesa și
DNA a trimis în judecată doi foști directori ai RAAN Drobeta. Aceștia sunt acuzați că au aprobat plata ilegală a 55 de milioane de lei către o firmă privată
DNA a trimis în judecată doi foști directori ai RAAN Drobeta. Aceștia sunt acuzați că au aprobat plata ilegală a 55 ...
Gheorghe Dulcea şi Gheorghe-Silviu Constantin, foşti directori în cadrul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN), au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie într-un......
Accor va deschide peste doi ani noul Mercure Alba Iulia Cetate, primul hotel din oraș afiliat unui lanț internațional
Accor va deschide peste doi ani noul Mercure Alba Iulia Cetate, primul hotel din oraș afiliat unui lanț internațional
Liderul global în industria ospitalității Accor anunță că va deschide încă un hotel în România, noul Mercure Alba ...
Metrorex: Trenurile vor circula la 10 – 12 minute pe Magistrala 2 până la finalul zilei
Metrorex: Trenurile vor circula la 10 – 12 minute pe Magistrala 2 până la finalul zilei
Ppână la finalul zilei circulația trenurilor cu călători pe Magistrala 2 se desfășoară la un interval de 10 - 12 ...
Vindem-ieftin.ro înființează „Comunitatea Producătorilor de Succes” – (P)
Vindem-ieftin.ro înființează „Comunitatea Producătorilor de Succes” – (P)
Vindem-ieftin.ro, primul market network din domeniul materialelor de construcții din România, înființează „Comunitatea ...