Wim Bosman, logistică: Pe rutele internaţionale alimentăm din Austria, nu ne atingem de pompele din România

Compania de logistică şi transporturi Wim Bosman România, parte a grupului neozeelandez Mainfreight, a încheiat primele trei luni ale acestui an cu o cifră de afaceri de 13,5 milioane de lei, în creştere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Iar scumpirea carburanţilor a determinat compania să se adapteze noii situaţii. 
Andrada Ghira - mar, 29 apr. 2014, 21:06
Wim Bosman, logistică: Pe rutele internaţionale alimentăm din Austria, nu ne atingem de pompele din România

Profitul înregistrat în primul trimestru al acestui an a fost de 600.000 de lei, cu 52% mai mult decât în primul trimestrul al lui 2013. Cât despre cifra de afaceri a companiei pentru anul 2013, aceasta a crescut cu 18%, ajungând la nivelul de 49 milioane de lei (11,1 milioane euro)

„Creşterea afacerilor s-a datorat optimizării operaţiunilor, câştigării de noi clienţi, dar şi datorită utilizării mai bune a facilităţilor. Am observat un răspuns pozitiv la oferta noastră integrată”, a declarat Emil Ion, manading director al Wim Bosman România. 

Cei mai importanţi clienţi ai companiei sunt Samsung şi CHEP, lider mondial pe segmentul de paleţi, cu o pondere de 50-60% din veniturile companiei. Serviciile de depozitare reprezintă 20% din business, în timp ce ponderea activităţii de transport şi expediţii este de 80%.

Cum face faţă Wim Bosman creşterii accizei la carburanţi

Creşterea suplimentară a accizei la carburanţi cu şapte eurocenţi pe litru, care a intrat în vigoare de la 1 aprilie, a afectat toată piaţa. Uniunea Transportatorilor a cerut întâi anularea măsuri, apoi rambursarea a cinci cenţi/litru, nu doar pentru firmele transportatoare de mărfuri, ci şi pentru cele care se ocupă de transportul călătorilor. În aceste condiţii, companiile de logistică şi transporturi caută să se adapteze la noile condiţii ale pieţei.  

„Această creştere ne-a afectat ca pe toată lumea. În afară de calculul strict matematic, pe distribuţie, 40% din structura costurilor e reprezentată de combustibil. Şansa o poate reprezenta faptul că încercăm să atenuăm această creştere în cazul celor care ne utilizează pentru întreg lanţul de distribuţie, cu reduceri. Încercăm să suplinim o parte din această creştere. În cazul transportului, încercăm să creştem gradul de încărcare pe camioane. Pe partea de grupaj, gadul de încărcare este de 75-80%„, a mai declarat Emi Ion.

Pe rutele domestice, compania foloseşte doar 10-15% din flotă, restul distribuţiei fiind asigurată de subcontractori. 

„Pe rutele internaţionale alimentăm din Austria (nr. – unde preţurile la carburanţi sunt mai mici decât la noi în ţară) şi nu ne atingem de pompele din România. Pe domestic, a fost lovitura de graţie”, a declarat Daniel Tănase, directorul de operaţiuni al Wim Bosman România.

Planuri pentru 2014

Pentru acest an, compania are în plan înnoirea flotei, care în prezent numără 40 de camioane, cu alte cinci, dar şi echiparea şi creşterea spaţiilor de depozitare existente, investiţii care se ridică la 800.000 de euro. Spaţiile de depozitare existente, de 15.000 mp, vor fi extinse cu alţi 5.000 mp, iar estimările privind afacerile de anul acesta arată o creştere de 10%. 

„Ţinând cont de evoluţia din primul trimestru, cu siguranţă vom avea o creştere a cifrei de afaceri şi a profitului pentru anul acesta, mizând pe un portofoliu de clienţi care sunt pe un trend crescător. Suntem atenţi cu costurile şi încercăm să ne îmbunătăţim performanţele şi productivitatea. Sperăm ca influenţele politice din a doua jumătate a acestui an să nu influenţeze mediul de afaceri din România”, a mai spus Emil Ion.

Wim Bosman este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de logistică, transporturi şi comisionare vamală. În 2013 a avut peste 450 de clienţi din mai multe segmente de piaţă precum FMCG, automotive, electronice şi oil&gas. Compania face parte din grupul olandez Wim Bosman, companie cu prezenţă internţională, activă cu 23 de divizii în nouă ţări şi o cifră de afaceri anuală de peste 250 milioane euro. Începând cu 2011, Wim Bosman a devenit subsidiara din Europa a Mainfreight, grup logistic neozeelandez prezent în Oceania, Asia, USA şi Europa prin 221 filiale, peste 5.200 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de 950 milioane euro.

Te-ar mai putea interesa și
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din......
ANM: Seceta pedologică se menține pe suprafețe întinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia
ANM: Seceta pedologică se menține pe suprafețe întinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia
Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din ...
Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai
Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai
Compania Naţională ,,Poşta Română" (CNPR) a început distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor ...
Taiwanul raportează reluarea acțiunilor ofensive chineze, la o zi după ce secretarul american Antony Blinken a părăsit Beijingul
Taiwanul raportează reluarea acțiunilor ofensive chineze, la o zi după ce secretarul american Antony Blinken a părăsit ...
Taiwanul a raportat sâmbătă o reluare a activităţii militare chineze în apropierea insulei, 12 avioane trecând linia ...