Windows 8 se lansează mâine

Noul Windows, total diferit faţă de ce ştiam până acum, va fi lansat mâine, în variante pentru toate device-urile.
Economica.net - joi, 25 oct. 2012, 10:09
Windows 8 se lansează mâine

Microsoft va lansa mâine, pe 26 octombrie, cea de-a opta versiune a cunoscutului sistem de operare Windows. Pentru utilizatorii obişnuiţi, va fi disponibil Windows 8 şi Windows 8 Pro, iar pentru companii va fi disponibilă varianta Windows 8 Enterprise. Există, evident, şi o versiune pentru tablete şi smartphone-uri, preinstalată pe respectivele device-uri, denumită Windows RT.

În cazul unui device „clasic”, adică un sistem desktop sau un notebook, cerinţele minime de sistem pentru Windows 8 sunt urmatoarele:

– un procesor cu frecventa de 1GHz sau mai mult

– 1 GB RAM pentru versiunea de 32biti si 2 GB RAM pentru versiunea pe 64 biti

– 16 GB spatiu liber pentru versiunea pe 32 biti si 20 GB pentur versiunea pe 64 biti

– Placa video compatibila cu DirectX 9

Este nevoie de o rezolutie minima de 1024 x 768 pentru a rula aplicatii din Windows Store, insa este recomandata o rezolutie de 1366 x 768 pentru a profita de toate functiile din noul Windows.

Versiuni disponibile

Windows 8 este varianta de baza a sistemului de operare, destinata ultizatorilor casnici. Aceasta versiune include majoritatea aplicatiilor necesare unui astfel de client: ecranul de start, aplicatiile Mail, Music, Calendar si Internet Explorer 10, Windows Store.

Windows 8 Pro este o versiune creată special pentru utilizatorii profesionişti, dar poate fi folosită si de companii. Aceasta include, spre deosebire de varianta de mai sus, mai multe elemente de securitate si codificare a datelor.

Windows RT seamana cu Windows 8, dar este destinat unui alt tip de dispozitive, care functioneaza pe baza procesoarelor ARM (tablete, smartphone-uri), spre deosebire de procesoarele x86, folosite in desktop-uri si notebook-uri.

Pachetul retail a fost modificat semnificativ faţă de variantele anterioare, Microsoft optând pentru un ambalaj mai subţire, mai uşor şi mai viu colorat. Compania a postat pe pagina de Facebook a Windows poze cu noile ambalaje.

 

Citeste si: Primele reclame la Windows 8

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...