Wizz Air a depăşit TAROM: a atins în iunie o cotă de piaţă de aproape 31% în România

Wizz Air a ajuns, în iunie 2015, la o cotă de piaţă de aproape 31% în România, înaintea transportatorului naţional TAROM, care ocupă circa 22%, în condiţiile în care operatorul maghiar a ajuns la un număr de 20 de milioane de pasageri pe care i-a transportat din şi spre România în cei opt ani care au trecut de la lansarea operaţiunilor locale, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al companiei, Daniel de Carvalho.
Economica.net - joi, 25 iun. 2015, 13:34
Wizz Air a depăşit TAROM: a atins în iunie o cotă de piaţă de aproape 31% în România

În 2014, compania a transportat 3,9 milioane de pasageri din şi spre România, cu 19,9% mai mult raportat la 2013.

Potrivit lui Daniel de Carvalho, la nivel naţional, Wizz Air a acaparat 30,85% din piaţă, urmat de TAROM, cu 21,79%, Blue Air, cu 11,60%, şi ‘Alţii’, cu 35,76%. La nivel de Bucureşti, compania maghiară are 19,85%, fiind devansată de TAROM, cu 27,02%. Wizz Air este urmată de Blue Air, cu 10,91% din piaţă, şi Ryan Air, cu 4,87%.

‘Suntem de opt ani în România. Wizz Air este nr. 1, cu 20 de milioane de pasageri transportaţi până la sfârşitul lui iunie 2015, din momentul intrării pe piaţă, în 2007. Oferim zboruri directe în 15 ţări, creând locuri de muncă în aviaţie pe piaţa locală, un turism atractiv şi, de asemenea, vorbim în limba română. Dacă vă uitaţi la cota de piaţă, Wizz Air este pe locul I în ţară, este în poziţia a doua în Bucureşti şi este evident că zborurile domestice vor contribui la creşterea cotei de piaţă. Aeroportul din Bucureşti are cel mai mare număr de rute – 38’, a spus reprezentantul companiei, cu prilejul unui întâlniri cu reprezentanţii Bucharest Tourism Board.

Wizz Air oferă zboruri spre 15 ţări de pe şapte aeroporturi din România, 38 de rute fiind conectate din Bucureşti, iar 95 de rute la nivel naţional, scrie Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt, compania încearcă să crească incomingul în România, în special în Bucureşti.

‘Oraşul cu cel mai mare trafic de pasageri din reţeaua de transport Wizz Air din România este Bucureşti şi ne-am angajat să-l dezvoltăm ca destinaţie de vacanţă şi pentru afaceri. De aceea, am fi încântaţi să promovăm Bucureştiul turistic în ţări precum Italia şi Marea Britanie, în parteneriat cu Bucharest Tourism Board, odată ce vor putea să înceapă să implementeze proiectele curente’, a adăugat Daniel de Carvalho.

Wizz Air a transportat, în anul fiscal încheiat la 31 martie 2015, peste 16,482 milioane de pasageri, cu 18% mai mulţi faţă de anul anterior, a anunţat pe 14 aprilie compania.

Capacitatea a crescut, în perioada menţionată, cu 17%, la 19.012.680 locuri, gradul de încărcare fiind de 86,6%, faţă de 85,6% în anul precedent.

Wizz Air, companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, operează o flotă de 55 de aeronave Airbus A320 de la 21 baze, pe 380 de rute care asigură legătura între 110 destinaţii din 37 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...