Wizz Air a recepționat primul Airbus A320neo dintre cele 268 comandate

Wizz Air a recepționat prima sa aeronavă nouă Airbus A320neo înregistrată cu codul HA-LJA. Acesta este cel de-al 122-lea avion al companiei Wizz Air din flota sa compusă exclusiv din aeronave Airbus. 
Economica.net - joi, 04 iun. 2020, 10:13
Wizz Air a recepționat primul Airbus A320neo dintre cele 268 comandate

Airbus A320neo, primul de acest tip din flota WIZZ, încorporează cele mai noi tehnologii în domeniul aviației și oferă avantaje semnificative de mediu, cu o reducere de aproape 50% a amprentei zgomotului, consum de combustibil scăzut cu 20% și o reducere de aproape 50% a emisiilor de oxizi de azot în comparație cu aeronavele de generație anterioară. Prin acceptarea acestei viitoare aeronave echipate cu motoare Pratt & Whitney GTF ultra-moderne și eficiente, WIZZ își consolidează poziția ca una dintre cele mai ecologice companii aeriene din lume.

Dintre companiile aeriene low cost cu cel puțin 100 de aeronave, Wizz Air operează cea mai tânără flotă, cu o vârstă medie a aeronavelor de 5,43 ani.

„Suntem încântați să adăugăm încă o aeronavă ultra-modernă flotei noastre în continuă creștere. Această nouă aeronavă este un adevărat simbol al modelului nostru de afaceri ULCC, oferind avantaje semnificative asupra costurilor, ajutând în același timp la reducerea emisiilor Wizz Air. Flota noastră de ultimă generație, care include acum primul avion Airbus A320neo, precum și măsurile noastre de protecție îmbunătățite vor asigura cele mai bune condiții sanitare posibile pentru călători. Wizz Air operează cu cele mai mici costuri din Europa și cea mai tânără și mai eficientă flotă de aeronave din punct de vedere economic, cu cea mai mică amprentă ecologică”, spune József Váradi, Chief Executive Officer al Wizz Air.

Wizz Air este o companie aeriană cu rating de investiții cu risc scăzut, cu o flotă compusă din cele mai eficiente și sustenabile aeronave cu un singur culoar din prezent, gamele Airbus A320 și Airbus A320neo. Emisiile de dioxid de carbon ale Wizz Air au fost cele mai scăzute în rândul companiilor aeriene europene din FY2019 (57,2 gr/km/pasager). Wizz Air are cea mai mare comandă, de 268 de aeronave, din familia de ultimă generație Airbus A320neo, care îi va permite companiei aeriene să își reducă în continuare amprenta de mediu cu 30% pentru fiecare pasager până în 2030.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...