Wizz Air pierde teren în Polonia, dar creşte în România şi Ungaria

Wizz Air, una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa, a renunţat la 25 de rute în programul august 2012 – august 2013, ca răspuns la competitorul Ryanair, în special pentru destinaţia Cork (Irlanda) şi Polonia, scrie publicaţia specializată anna.aero.
Economica.net - Dum, 26 mai 2013, 05:57
Wizz Air pierde teren în Polonia, dar creşte în România şi Ungaria

Chiar şi-aşa, capacitatea Wizz Air va creşte cu 9% anul acesta, datorită noilor 60 de rute lansate de pe cele 16 baze din Europa Centrală şi de Est.

Compania aeriană nu prea face dezvăluiri despre mişcările din interior, şi mai ales despre performanţele financiare. Dar, ce se poate analiza este reţeaua de rute. Anna.aero a analizat programul pentru august 2013 cu cel precedent, de unde a reieşit că Wizz Air, cu tot cu Wizz Air Ucraina, a renunţat la 25 de rute de pe 26 de aeroporturi în ultimele 12 luni. Printre rutele la care a renunţat, se regăseşte şi ruta Bucureşti – Memmingen (sudul Germaniei).

Cea mai mare tăiere a curselor au fost cele pentru destinaţia Cork din Irlanda, unde a tăiat toate cele şase rute. Acesta este un răspuns direct la decizia competitorului Ryanair din toamna trecută de a opera pe patru din rutele pe care opera şi Wizz Air. De asemenea, Ryanair a început zborurile de pe Aeroportul Katowice (Polonia).

Pe lângă aceste rute la care a renunţat, Wizz Air a mutat alte zboruri de pe Aeoportul Fiumicino (Roma) pe Ciampino (Roma). Este vorba de zborurile de la Cluj-Napoca, Gdansk, Tîrgu Mureş şi Timişoara.

De asemenea, alte patru rute – de la Bucureşti, Cluj-Napoca, Sofia şi Timişoara, au fost mutate de pe Aeroportul din Forli, pe cel din Bologna. În plus, zborurile spre Gdansk şi Varşovia au fost mutate de pe Glasgow Prestwick, pe Glasgow International Airport. Cei de la anna.aero mai notează că Wizz Air ar putea reloca în această vară 17 rute de pe aeroportul Chopin din Varşovia, pe Modlin.

Capacitatea din România, în creştere 

În ciuda celor 25 de rute la cere a renunţat, capacitatea Wizz Air va creşte cu 9% în această vară. O analiză realizată de anna.aero arată că doar 10 din cele 16 baze vor înregistra creşteri în acest an.

Trei din bazele Wizz Air din România vor înregistra creşteri, în comparaţie cu doar una din cinci din Polonia. Şi asta din cauza presiunii pe care o pune Ryanair pe piaţa poloneză, în timp ce Ryanair este aproape inexistentă pe piaţa românească (nr. – operează curse doar de la Constanţa şi Tîrgu Mureş).

Alte pieţe pe care Wizz Air creşte sunt cele din Ungaria, de unde Ryanair s-a retras, Macedonia, Serbia şi Ucraina, pieţe unde Ryanair nu şi-a stabilit încă prezenţa.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...