1EUR = 4.7274 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Wizz Air revine pe aeroportul din Tîrgu Mureş în septembrie, după o absenţă de zece luni

Compania aeriană Wizz Air revine pe aeroportul din Tîrgu-Mureş, după zece luni în care a mutat zborurile pe aeroportul de la Cluj-Napoca. 

08 mar, 2017 | | ECONOMICA.net

Wizz Air a mutat zborurile operate de pe aeroportul "Transilvania" din Tîrgu Mureş la Cluj Napoca din 18 noiembrie. Motivul? Starea de degradere a pistei. Pentru remedierea situaţiei, Consiliul Judeţean Mureş a aprobat în luna decembrie a anului trecut contractarea unui credit de 77 de milioane de lei pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii. 

Sistemul de rezervări online al companiei aeriene arată că se pot achiziţiona bilete pentru zborurile de la Tîrgu Mureş începând cu luna septembrie. Contactaţi de ECONOMICA.NET, reprezentanţii Wizz Air spun că "oficialii aeroportului au estimat că vor finaliza lucrările la pistă în septembrie 2017, de aceea, începand cu septembrie, se pot face rezervari pe zboruri Wizz din Tîrgu Mureş". 

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, spune că sunt în derulare contractele pentru contractarea creditului, dar şi pentru atribuirea lucrărilor de reparaţii la pista aeroportului Transilvania. 

"În următoarele luni o să ştim exact cine sunt câştigătorii licitaţiilor, şi pentru credit şi pentru lucrări. Pe partea de lucrări se lucrează la caietul de sarcini şi sper ca la sfârşitul lunii să publicăm anunţul în SEAP", a declarat pentru ECONOMICA.NET Peter Frenec. 

Acesta mai spune că băncile sunt interesate să crediteze instituţia şi au ca termen final de depunere a ofertelor data de 10 martie. 

Întrebat dacă lucrările de reparaţie la pista aeroportului vor fi finalizate până în septembrie, când Wizz Air va relua zborurile, Ferenc spune că acest lucru îl va ştii cu certitudine doar când va semna contractul. 

"Dacă luăm exemple de la Oradea sau alte localităţi unde s-au remediat pistele de aterizare, practic în trei luni se poate termina, dacă e o firmă care poate asigura lucrări non-stop", ne-a mai declarat preşedintele CJ Mureş. 

Banii pentru repararea pistei vin din fondurile CJ, şi asta pentru că Aeroportul "Transilvania" nu are posibilitatea să acceseze bani europeni pentru reparaţii la pista de decolare/aterizare mai devreme de 2022, potrivit Master Planului de Transport. 

Chiar dacă autorităţile speră ca lucrările de reparaţii să fie finalizate în timp util, reprezentanţii Wizz Air au luat în calcul şi posibilitatea prelungirii perioadei de absenţă a operatorului de pe aeroportul din Tîrgu Mureş. 

"Dacă lucrările vor dura mai mult decât se estimează, operarea zborurilor de la Tîrgu Mures de pe aeroportul Cluj-Napoca va fi extinsă până la finalizarea lucrărilor", spun reprezentanţii Wizz Air. 

Wizz Air a alocat un avion bazei de la Tîrgu Mureş, care în prezent efectuează zboruri de la Cluj-Napoca, cu zboruri spre Paris, Dortmund, Frankfurt Hahn, Karlsruhne/Bade-Baden, Memmingem/Munchen Vest, Roma Ciampino, Londra Luton şi Madrid.  

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO