Workspace Studio, partener unic Herman Miller, şi-a dublat afacerile în 2019, la 10,7 milioane de euro

Compania specializată în soluții de fitout și mobilier de birou Workspace Studio, partener unic acreditat al Herman Miller în România, și-a dublat în 2019 cifra de afaceri, realizând proiecte în valoare de 10,7 milioane de euro, față de 5,3 milioane de euro în 2018.
Economica.net - joi, 30 ian. 2020, 19:23
Workspace Studio, partener unic Herman Miller, şi-a dublat afacerile în 2019, la 10,7 milioane de euro

Anul trecut, 10% din vânzările de scaune Herman Miller au fost către companii cu mai puțin de cinci angajați, 25% către companii cu sub 50 de angajati, iar restul de 65% către companii mari. În 2019, Workspace Studio a vândut peste 5.000de  scaune Herman Miller, cele mai dorite modele fiind Aeron, Sayl și Mirra, precum și nou lansatul scaun auto-ajustabil, Cosm.

Investiția medie într-un post de lucru amenajat de companie în 2019 a fost de 1.300-1.500 euro/angajat, în creștere cu circa 20% față de 2018, şi include scaunul, biroul și cota din spații comune precum sălile de ședințe, zonele de cooperare, conectare sau relaxare.

Cel mai amplu proiect al anului 2019 pentru Workspace Studio a fost un proiect de reamenajare, în cadrul căruia o companie multinațională a avut ca obiectiv îmbunătățirea mediului de lucru și a confortului angajaților prin crearea unor spații informale de relaxare, de conectare și cooperare. Valoarea acestui proiect s-a ridicat la 1,5 milioane de euro, spațiul fiind folosit de peste 750 de angajați ai companiei.

De altel, proiectele de reamenajare și-au crescut ponderea în afacerile Workspace Studio și au generat 30% din cifra de afaceri, față de 25% în 2018. 

2020, focus pe extinderea portofoliului de produse și soluții

Pentru a susține cererea de proiecte, dar și anticipând tendințele din piață, în 2020 Workspace extinde portofoliul de produse și soluții. În prima parte a anului va fi disponibilă o nouă gamă de scaune ergonomice Herman Miller – LINO, precum și portofoliul companiei daneze HAY, cumpărată anul trecut de Herman Miller.

Workspace Studio va adăuga pardoseli, soluții acustice, tavane și alte produse arhitecturale, care completează portofoliul existent de mobilier și accesorii de calitate pe care îl propune clientilor in cadrul proiectelor integrate de amenajari de birouri. 

Anul acesta cred că vom vedea și mai multe spații multifuncționale, adaptate la diverse activități pe care le realizează angajații –munca individuală, schimbul de idei, prezentări, contemplare, relaxare, creație, etc.. Soluțiile specifice de mobilier, de la scaune automate proiectate special pentru „shared spaces”, la măsuțe de laptop sau canapele cu rol separator vor fi din ce în ce mai prezente în proiectele noastre”, spune Horațiu Didea, managing partner Workspace Studio.

Având în vedere creșterea înregistrată anul trecut, în 2020 compania mizează pe o creștere a cifrei de afaceri cu 10%, la aproape 13 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...