Worldsteel: Cererea de oţel pe plan mondial va creşte cu 7% în 2017 şi cu 1,6% în 2018

Cererea globală de oţel va creşte probabil cu 7% anul acesta, ajungând la 1,62 miliarde de tone, faţă de un avans de 0,7% în 2016, arată estimările Asociaţiei Mondiale a Oţelului (Worldsteel), date luni publicităţii, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 16 oct. 2017, 20:25
Worldsteel: Cererea de oţel pe plan mondial va creşte cu 7% în 2017 şi cu 1,6% în 2018

Anul viitor, cererea de oţel pe plan mondial ar urma să înregistreze un avans de 1,6%, la 1,64 miliarde de tone.

Utilizarea oţelului în China, cel mai mare consumator din lume, va creşte cu 12,4% anul acesta, la 765,7 milioane de tone, şi nu se va modifica în 2018, apreciază Worldsteel.

Asociaţia chineză a fierului şi oţelului (CISA) a previzionat luna trecută că producţia de oţel a Chinei ar urma să crească anul acesta cu 3-5%, comparativ cu anul trecut, în pofida închiderii unor oţelării vechi. Cel mai mare producător mondial de oţel va face anul acesta aproximativ 840 de milioane de tone de oţel brut, faţă de 808 milioane de tone anul trecut, a afirmat Qu Xiuli, vicepreşedintele CISA.

‘Sectorul oţelului din China se modernizează, iar rata de concentrare în această industrie este în creştere’, a apreciat vicepreşedintele CISA.

Din cele 808 milioane de tone de oţel produse în 2016, numai aproximativ 36% au fost realizate de primele zece mari oţelării din China, proporţia urmând să crească anul acesta.

În august, Comisia Europeană (CE) a introdus taxe antidumping de până la 28,5% pentru anumite tipuri de oţel rezistente la coroziune din China, după ce, în urma investigaţiei lansate în urmă cu opt luni, s-a descoperit că produsele beneficiau de subvenţii ilegale din partea autorităţilor de la Beijing.

Decizia CE vine în urma unei plângeri de la Asociaţia Europeană a Producătorilor de Oţel – Eurofer, printre membrii căreia se află ArcelorMittal, ThyssenKrupp şi Tata Steel Europe.

Importurile de oţel rezistente la coroziune, din China, au urcat cu 45% anul acesta şi reprezintă 51% din totalul importurilor UE pentru acest tip de produse, arată datele băncii de investiţii Jefferies.

‘Cum Voestalpine, Thyssenkrupp şi ArcelorMittal au cea mai mare expunere la oţelul galvanizat (rezistent la coroziune), anunţul CE este un catalizator pozitiv pentru majorarea cotei pe piaţa internă şi a marjei de profit’, apreciază analiştii de la Jefferies.

Executivul comunitar a efectuat o investigaţie în numele celor 28 de state membre şi a descoperit că firmele chineze au beneficiat de împrumuturi preferenţiale pe termen lung de la băncile de stat, de deduceri fiscale şi dreptul de a folosi terenurile industriale.

Te-ar mai putea interesa și
Pagube importante provocate de furtunile de aprilie în România. Peste 220 de daune avizate deja de firmele de asigurare. Unul din trei români se teme de efectele furtunilor
Pagube importante provocate de furtunile de aprilie în România. Peste 220 de daune avizate deja de firmele de asigurare. ...
Furtunile de la începutul acestei luni au dus la deschiderea a 223 de dosare de daună în baza asigurărilor dedicate locuințelor și companiilor, ca urmare a pagubelor produse bunurilor și......
Schimbările climatice „de natură antropică”, la originea valului ucigaş de căldură din Sahel
Schimbările climatice „de natură antropică”, la originea valului ucigaş de căldură din Sahel
Valul ucigaş de căldură care a lovit regiunea Sahel la începutul lunii aprilie este legat de schimbările climatice "de ...
Dacia a deschis, de astăzi, comenzile pentru noul Spring
Dacia a deschis, de astăzi, comenzile pentru noul Spring
Varianta facelift a modelului Dacia Spring, cu modificări majore de design și tehnologie, poate fi comandată începând ...
Economia Greciei creşte susţinut după un deceniu de probleme
Economia Greciei creşte susţinut după un deceniu de probleme
 În urmă cu un deceniu, Grecia era în mijlocul unei crize a datoriilor devastatoare, marcată de ani de austeritate, ...