WSJ: Apple pregăteşte iPhone cu ecran mai mare, între 4,8 şi 6 inci

Apple vrea să dezvolte modele iPhone mai mari, luând în calcul ecrane cu diagonala de până la 6 inci, ceea ce ar marca o schimbare semnificativă de strategie şi intrarea companiei americane pe un segment de piaţă rezervat în prezent telefoanelor Android.
Economica.net - vin, 06 sept. 2013, 07:45
WSJ: Apple pregăteşte iPhone cu ecran mai mare, între 4,8 şi 6 inci

Producătorul american de electronice evaluează un plan de a lansa iPhone-uri cu ecrane între 4,8 inci şi 6 inci, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Wall Street Journal.

Modelul actual iPhone 5, lansat la sfârşitul anului trecut, are un ecran cu diagonala de 4 inci. Apple va prezenta marţi, la sediul din Cupertino, California, atât un nou model premium, denumit probabil iPhone 5S, cât şi o variantă mai puţin scumpă, premieră pentru companie.

Informaţiile arată cum Apple se îndepărtează tot mai mult de strategia impusă de fostul CEO Steve Jobs şi caută noi zone de creştere pe o piaţă care se apropie rapid de maturitate, contestată la toate nivelurile de grupul sud-coreean Samsung.

Samsung s-a impus ca cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial prin lansarea unei game diversificate de produse, cu mărimi şi preţuri variate. Samsung a prezentat miercuri Galaxy Note 3, echipat cu ecran de 5,7 inci, aflat la graniţa dintre smartphone şi tabletă, nişă inventată în urmă cu trei ani de grupul sud-coreean, care câştigat pariul că există cerere pentru astfel de produse. Telefoanele din seria Galaxy Note, cu dotări şi preţuri premium, au generat vânzări de zeci de milioane de unităţi şi au tras dimensiunea dispozitivelor high-end Android spre 5 inci.

Planurile Apple nu reprezintă o certitudine că grupul american va adopta o strategie de diversificare în ceea ce priveşte mărimea telefoanelor, compania fiind cunoscută pentru experimentele intense care precedă orice decizie semnificativă.

Discuţiile interne sugerează însă că ideea a câştigat teren în conducerea Apple faţă de ultimii ani, potrivit unor surse apropiate companiei, citate de WSJ.

Furnizorii asiatici de piese au început în ultimele luni să testeze ecrane mai mari destinate iPhone, Apple fiind interesată mai ales de un produs cu mărimea de 4,8 inci, potrivit surselor citate.

Contactaţi de WSJ, reprezentanţii companiei au refuzat să comenteze informaţiile.

Apple a lansat anul trecut iPad mini, variantă mai mică şi mai ieftină a tabletei iPad, iar informaţiile apărute recent în presa de specialitate arată că evenimentul de săptămâna viitoare de la sediul companiei va aduce o nouă schimbare majoră de strategie, prin oferirea unui iPhone mai ieftin, menit să atragă clienţi pe pieţele emergente.

Chiar şi modelul iPhone 5 a reprezentat o schimbare, fiind echipat cu un ecran de 4 inci, faţă de 3,5 inci în cazul modelelor anterioare.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...