1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Extern

Yellen: Este imperativ să promovăm o redresare puternică a economiei SUA

Vicepreşedintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Janet Yellen, nominalizată la şefia instituţiei, a declarat joi că este hotărâtă să susţină o redresare economică puternică şi se va asigua că măsurile de stimulare nu vor fi retrase prea curând, transmite Bloomberg.

14 noi, 2013 | Agerpres

"Consider că este imperativ să facem tot posibilul să promovăm o redresare economică puternică", a afirmat Yellen, răspunzând unei întrebări în timpul audierii sale în comitetul bancar al Senatului american.

Ea a spus că este importat ca sprijinul acordat economiei să nu fie retras, în special când redresarea este fragilă şi instrumentele de politică monetară disponibile în cazul unor probleme sunt fragile având în vedere că dobânzile pe termen scurt sunt apropiate de nivelul zero.

Declaraţiile sale au loc într-o perioadă crucială pentru politica monetară, când conducerea Fed analizează dacă să înceapă reducerea achiziţiilor lunare de obligaţiuni, în valoare de 85 de miliarde de dolari, prin care activele Fed se apropie de un nivel record de 4.000 de miliarde de dolari.

Fed menţine dobânda de politică monetară aproape de nivelul zero din decembrie 2008.

Yellen a arătat că achiziţiile de obligaţiuni ale Fed au avut o contribuţie semnificativă la creşterea economică şi la îmbunătăţirea perspectivelor acesteia, dar programul nu va continua pe termen nedeterminat. Ea a subliniat totodată angajamentul său pentru o ţintă a inflaţiei de 2%.

"Redresarea economică puternică va permite în cele din urmă Fed să mărească dobânzile şi să reducă dependenţa de politicile neconvenţionale precum achiziţiile de active", a afirmat Yellen în remarcile pregătite pentru audiere.

În urma declaraţiilor, randamentul obligaţiunilor Trezoreriei SUA pe termen de 30 de ani a scăzut cu 0,03 puncte procentuale, la 3,79%.

Indicele Standard & Poor's 500 este în urcare cu 0,2%, iar Dow Jones cu 0,1%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO