Ymens TeamNet lansează servicii de cloudsourcing şi vrea afaceri cu cel puţin 40% mai mari în 2014

Ymens, singura companie din România care oferă o platformă cloud dedicată soluţiilor de business, lansează servicii de cloudsourcing pe piața locală şi anunţă o creştere a afacerilor de 40% pentru 2013. 
Economica.net - mar, 18 mart. 2014, 13:08
Ymens TeamNet lansează servicii de cloudsourcing şi vrea afaceri cu cel puţin 40% mai mari în 2014

Prin cloudsourcing, companiile au posibilitatea să opteze pentru o soluție cloud integrată din aplicații și servicii care răspund particularitățiilor proprii ale fiecărei afaceri. Soluțiile de business de tip cloud sunt combinate în cadrul strategiei de cloudsourcing cu o gamă variată de servicii: consultanță, suport, administrare și mentenanță a infrastructurii IT, externalizare IT, BPO (Business Process Outsourcing), AMS (Application Management Services) sau servicii de securitate IT. Pe modelul impus de tehnologia cloud, clientul va beneficia de soluții și servicii în baza unui abonament lunar aferent utilizatorilor săi.

Pentru livrarea ofertei de cloudsourcing pe piață, Ymens devine astfel primul broker de cloud din România. Compania adoptă un model de business unic în România, prin care răspunde într-o manieră integrată și completă cerințelor clienților săi. Aceștia beneficiază de aceleași standarde în materie de SLA, securitate sau suport, indiferent de soluțiile și serviciile selectate din oferta Ymens, integrarea și consumate pe bază de abonament lunar. 

La baza acestei transformări stă evoluția spectaculoasă a industriei cloud. Conform IDC, ritmul de creștere estimat la nivel global pentru piața de cloud îl va depăși de 5 ori pe cel al pieței de IT în general, până în 2017. Totodată, segmentul SaaS va constitui aproape 60% din veniturile aferente cloud-ului la nivel aceluiași an.

“Cloud-ul este viitorul, după cum demonstrează și studiile de piață. Mai mult, noi credem că viitorul cloud-ului stă în servicii. Pe piața locală, deși gradul de adopție a cloud-ului în IMM-uri era sub 10% la nivelul anului trecut, lucrurile stau altfel când vorbim de companiile mari, unde estimăm că 60% dintre acestea folosesc deja, sub o formă sau alta, această tehnologie. Strategia de cloudsourcing cu care venim pe piață anul acesta va susține deopotrivă organizațiile mari, medii sau mici în a adopta cloud-ul în activitatea zilnică. Suntem încrezători în această nouă abordare întrucât aducem și integrăm cu soluțiile cloud existente în platformă acele servicii care ne-au fost solicitate în ultimul an de către clienții noștri.” 

În calitate de broker de cloud, Ymens își propune să faciliteze consumul acestei tehnologii, agregând mai multe soluții și servicii din piață în cadrul unei singure platforme de cloud. Mai mult, Ymens integrează soluțiile și serviciile oferite în cadrul unei oferte unitare, pe care o personalizează, pentru a putea răspunde la nivel optim cerințelor de business ale clienților săi.  

Companiile vor putea alege cu ușurință soluțiile și serviciile de care au nevoie, printr-o singură platformă. Furnizorii de aplicații cloud sau de servicii conexe vor putea să se concentreze pe dezvoltarea de produse tot mai înalt calitative, pe care să le oferteze prin intermediul Ymens, în calitate de broker de cloud. Potrivit unor estimări Gartner, la nivel mondial, consumatorii de cloud din mediul de business vor apela tot mai mult la serviciile unui broker de cloud: până la cel puțin 20% în 2015. 

Strategia Ymens pentru 2014 are la bază necesitățile tot mai complexe ale organizațiilor românești, în căutare de pachete integrate de soluții și servicii și personalizate pe nevoi specifice.  Cloudsourcing-ul include, alături de infrastructura hardware și software în cloud, servicii de suport, mentenanță, call-center, colectare creanțe, outsourcing sau servicii de securitate IT. 

Transformarea în broker de cloud și furnizarea de soluții de cloudsourcing reprezintă o evoluție naturată pentru Ymens, ca urmare a integrării soluțiilor validate de piață în platforma de business dezvoltată in-house. Mai mult, compania dispune deja de resursele necesare pentru furnizarea soluțiilor de cloudsourcing, atât din punctul de vedere al expertizei în domeniu, cât și al specialiștilor certificați pentru a răspunde cerințelor tehnice și comerciale ale clienților. O echipă comună formată din 60 de angajați din cadrul grupului Teamnet din care Ymens face parte va deservi solicitările de servicii dintre cele mai variate care să completeze soluțiile de cloud utilizate de clienți. Ymens va investi și anul acesta aproximativ un milion de euro în dezvoltarea platformei de tehnologie și a soluțiilor de cloudsourcing.

Targetul pentru acest an este cel puţin menţinerea ritmului de creştere a business-ului şi va începe furnizarea serviciilor de tip cloud în ţările în care operează deja TeamNet, grup din care face parte şi Ymens.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...