1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

News

YouTube lucrează la un rival pentru TikTok

YouTube va lansa, până la finalul anului, o alternativă la TikTok, care va găzdui în mod special conţinut video cu o durată de doar câteva secunde, scrie News.ro.

02 apr, 2020 | News.ro

YouTube dezvoltă în prezent o alternativă la TikTok, pe care o numeşte Shorts şi care, cel mai probabil, va fi disponibil până la finele acestui an.

Shorts nu va fi o aplicaţie independentă, ci va exista ca o nouă secţiune în cadrul YouTube.

Utilizatorii vor urca propriile creaţii video scurte în YouTube şi vor putea folosi pe post de coloană sonoră anumite melodii licenţiate de YouTube Music.

În ciuda creşterii meteorice a TikTok din ultimii ani, aceasta reprezintă prima încercare de copiere a modelului. Mulţi s-ar fi aşteptat ca Facebook să fie primul care clonează funcţionalitatea TikTok, dat fiind istoricul în materie de copiere a concurenţei pe care-l are compania condusă de Mark Zuckerberg.

Însă nici YouTube nu este la prima funcţie pe care o copiază de la concurenţă. Platforma de video a celor de la Google are propria versiune de Stories, conţinutul efemer inventat de Snapchat şi copiat de multe alte produse, de la Facebook şi Instagram, la YouTube şi Netflix.

TikTok a crescut în ultimii doi ani cu 125%, conform unui studiu făcut de App Annie, având în prezent o bază de utilizatori de ordinul sutelor de milioane.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO