Zabka închiriază primele depozite în România

DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru extinderea Zabka în România.
Alina Stanciu
Andrada Ghira -
Dum, 28 apr. 2024, 16:34
Zabka închiriază primele depozite în România

DRIM Daniel Distribuție FMCG, companie fondată de familia Trandafir din Pitești care a intrat anul trecut în portofoliul retailerului polonez Zabka, a închiriat depozite cu o suprafață de circa 16.000 de mp, potrivit informațiilor Economica.net.

Este una dintre cele mai mari tranzacții de închiriere pe segmentul logistic. Compania a închiriat două depozite în parcul logistic MLP București Vest, construit de compania polonezi MLP. De altfel, Zabka are depozite închiriate în proiectele MLP și  în Polonia, țara de origine.

Prima fază a proiectului are 22.000 de mp, livrați în 2021 și care sunt complet închiriați. Faza a doua, acolo unde a închiriat Zabka, are 16.000 de mp și avea ca termen de livrare finele lui 2023, începutul lui 2024.

Cea de-a treia fază a proiectului MLP va avea 19.000 de mp, este autorizată și se va construi pe măsură ce există cerere. Faza a patra prevede construcția a altor 38.000 de mp de depozite.

MLP Bucharest West este un parc logistic și destinat activităților de producție care va avea la finalizarea completă a construcției 95.000 mp. Parcul este localizat în Chitila, la doar 15 km distanță de centrul Bucureștiului, cu ascces direct la șoseaua de centură și la autostrada A1.

Amintim că grupul polonez Zabka, cu peste 10.000 de magazine în țara mamă, se va extinde pe plan local sub brandul Froo.

Potrivit unor informații neoficiale ale publicației poloneze WP, retailerul ar avea în plan deschiderea sub brandul Froo a 200 de magazine de proximitate, începând din acest an. Magazinele vor funcționa inițial în zonele urbane, iar conceptul va fi construit în jurul ideii de proximitate. Sortimentul va include aproximativ 2.000 de SKU-uri, iar punctele de vânzare se vor concentra puternic pe categoriile de impuls.

Grupul Zabka, înființat în 2021, a fost creat având în vedere dezvoltarea multidirecțională. Pe parcursul a peste doi ani, societatea, cunoscută inițial pentru magazinele sale de proximitate, a încorporat entități de piață în structurile sale și a construit noi zone de operare de la zero. Drept urmare, pe lângă vânzările sale curente în segmentul de convenience, și-a construit o poziție de lider în industriile q-commerce și catering dietetic. La sfârșitul anului 2023, Grupul s-a  extins dincolo de piața poloneză, prin achiziția pachetului majoritar de acțiuni din compania de distribuție Daniel DRIM Distributie FMCG din România.

Grupul Zabka operează peste 10.000 de magazine și oferă clienților soluții digitale, servicii de catering cu livrare la ușă și are 3 milioane de clienți zilnic.

Citește și

Te-ar mai putea interesa și
Israel Hamas: Egiptul va susține plângerea Africii de Sud împotriva Israelului la CIJ pentru genocid
Israel Hamas: Egiptul va susține plângerea Africii de Sud împotriva Israelului la CIJ pentru genocid
Egiptul a anunţat duminică oficial că va sprijini formal la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) plângerea formulată de Africa de Sud împotriva Israelului pentru presupuse crime de......
europarlamentare 2024: Polonia dorește noul post de comisar european pentru apărare, afirmă fostul premier Ewa Kopacz
europarlamentare 2024: Polonia dorește noul post de comisar european pentru apărare, afirmă fostul premier Ewa Kopacz
Polonia va încerca să obţină în viitoarea Comisie Europeană postul de comisar european pentru apărare, dacă va fi ...
Impactul alegerii lui Trump președinte: cresc tarifele în SUA, UE și România. O majorare cu 10% a tarifelor ar conduce la o apreciere de 4%-5% a dolarului
Impactul alegerii lui Trump președinte: cresc tarifele în SUA, UE și România. O majorare cu 10% a tarifelor ar conduce ...
Indiferent de câștigătorul alegerilor din SUA, riscurile economice se vor resimți la nivel global. Alegerea lui Trump ...
Sindicatul polițiștilor își face magazin online
Sindicatul polițiștilor își face magazin online
Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, cel mai mare sindicat din Romania, își va deschide ...