1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Zborul MH17: Malaezia va cere ONU să trimită trupe de menţinere a păcii la locul prăbuşirii

Malaezia va cere Naţiunilor Unite să trimită o forţă de menţinere a păcii în estul Ucrainei pentru a le permite investigatorilor să ajungă din nou la locul prăbuşirii avionului Malaysia Airlines care efectua zborul MH17, a declarat sâmbătă un înalt oficial, transmite DPA. 

27 sep, 2014 | Agerpres

"Vom cere ONU să acţioneze imediat", a afirmat ministrul transporturilor, Liow Tiong Lai, citat de agenţia naţională de ştiri Bernama.

"Regretăm atitudinea guvernului ucrainean, care încă nu şi-a respectat promisiunea de a face în aşa fel încât echipa de investigatori să intre în zonă în siguranţă", a adăugat el.

"Acum este momentul ca ONU să acţioneze, nu doar prin discuţii", a afirmat ministrul.

Joi, premierul malaezian Najib Razak nu a primit un calendar concret din partea premierului ucrainean Arseni Iaţeniuk privind posibila revenire a echipei multinaţionale de investigatori.

Najib i-a spus lui Iaţeniuk, într-o întrevedere în marja Adunării Generale a ONU de la New York, că locul prăbuşirii rămâne o zonă periculoasă din cauza bombardamentelor rebelilor proruşi, în pofida acordului de încetare a focului în vigoare de la 5 septembrie.

O echipă de anchetatori din Malaezia, Australia şi Olanda încearcă să intre din nouă în zonă pentru a recupera şi alte resturi ale victimelor şi pentru a aduna probe suplimentare privind prăbuşirea.

Avionul Malaysia Airlines, la bordul căruia se aflau 298 de persoane, zbura de la Amsterdam la Kuala Lumpur când s-a prăbuşit în estul Ucrainei la 17 iulie după ce a fost lovit de o rachetă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO