Zece motive pentru care să cumperi online cu cardul

Doar 18% dintre cei care cumpără online aleg să efectueze plata prin card, mult sub media europeană. ePayment îţi sugerează zece motive pentru care eşti mai avantajat dacă plăteşti online cu cardul.
laurentiu.matache - joi, 08 dec. 2011, 14:02
Zece motive pentru care să cumperi online cu cardul

Este comod și simplu. Nu trebuie să ieși din casă și nu trebuie să stai la cozi sau să faci cumpărăturile în aglomerație. Poți achiziționa orice pe îndelete, din față calculatorului iar plătind online poți alege să livrezi oriunde, fără să fie nevoie să fii prezent. Spre exemplu, dacă ești ocupat la serviciu, curierul îți lasă produsul la recepție.

 

Economisești timp, mai ales în cazul plăților de facturi. Nu mai trebuie să te duci la casierie ca să achiți contravaloarea abonamentului de la telefonul mobil sau gaze.

 

E sigur să cumperi online și să plătești cu cardul. În ciudă a ceea ce vezi la știri, e foarte sigur să plătești pe Internet. Între ține și bancă este maximum un procesator de plăti online care este certificat de către Visa și Mastercard. Altfel nu ar putea funcționa. Chiar dacă stochează sau nu datele cardului tău, riscul de a-i sparge cineva bază de date sau sediul și de a plecă cu ele este foarte redus (maximum 0,01%).

Plată online este mai sigură decât plată la comerciant sau utilizarea cardului la ATM pentru că tu ești singurul care atinge cardul și nu îl folosești în public, ci ferit de priviri străine.

Ce trebuie să faci tu este să fii atent unde plătești cu cardul și să nu îl pierzi. Magazinele online sigure au certificate de securitate și ele. Poți vedea dacă un magazin este în regulă uitându-te după lacatelul afișat în pagină de plată, de regulă în dreaptă jos și după HTTPS în loc de HTTP în adresă din browser.  Iar dacă totuși nu ai încredere în unul anume, caută altul care să respecte toate regulile descrise. Și dacă totuși nu ai încredere în el, întreabă-ți prietenii dacă au cumpărat vreodată de acolo sau verifică dacă nu cumva magazinul pune la dispoziție testimoniale ale altor cumpărători

Un plus de siguranță îți oferă activarea cardului în 3D Secure, un sistem prin care poți configura o parolă pentru utilizarea cardului la plată online. Astfel ești sigur că și în cazul în care îl pierzi, găsitorului îi va fi aproape imposibil să folosească banii înainte să anunți tu bancă de dispariția lui.

 

Plătind online cu cardul ai șanse să prinzi produsul înainte să se termine stocul. Îți imaginezi însă ce frustrant ar fi să stai la o super coadă și marfa să se termine cu o persoană înaintea ta?

 

Ai acces la o serie de beneficii acordate de magazine la plată online, fie discount la cumpărarea altui produs, prin intermediul unui voucher, dar mai ales la servicii, de exemplu livrare gratuită.

 

Ai acces mai ușor la multe dintre serviciile pentru care nu ai nevoie de livrare fizică. Spre exemplu, servicii turistice, bilete de avion, asigurări de călătorie, hosting și multe altele. Plătești online și ai imediat asigurarea pe email.

 

Poți monitoriza cu ușurință cheltuielile (în cazul plătii prin ePayment). Ai acces la myAccount și acolo vezi istoricul tuturor tranzacțiilor, stadiul tranzacțiilor recente, facturile achitate cu cardul, absolut toate detaliile.

 

E fun. E mult mai fun să completezi doar câteva date ca să achiți ceea ce ți-ai dorit decât să cauți cash când vine curierul la ușă.

 

Poți cumpără mai ușor cadouri pentru prieteni/rude care nu sunt aproape de ține. Tu plătești produsul, ei primesc cadourile. Asta da surpriză, nu-i așa? Discută însă în prealabil cu magazinul să nu trimită și factură odată cu cadoul.

 

Beneficiezi de discreție. Poate nu ai chef să vadă vecinul de la coadă ce ai cumpărat tu. Cumperi online, plătești online, nu te vede nimeni și nimeni nu știe ce te pregătești să pui sub bradul de Crăciun.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...