Zece noi tipuri de plăți au fost adăugate pe platforma Ghișeul.ro în trimestrul trei din 2021

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a adăugat zece noi tipuri de plăţi în platforma Ghişeul.ro, în trimestrul al treilea al acestui an, înrolând prima universitate (Academia de Studii Economice), prima bibliotecă (Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" Bucureşti) şi primul furnizor de utilităţi (Compania Apa Nova), informează instituția prin intermediul unui comunicat, preluat de Agerpres.
AGERPRES - lun, 01 nov. 2021, 16:39
Zece noi tipuri de plăți au fost adăugate pe platforma Ghișeul.ro în trimestrul trei din 2021

Potrivit sursei citate, ADR a continuat, în intervalul menţionat, accelerarea transformării digitale a administraţiei publice.

„Raportul Digitalizării Q3 2021 marchează primul deceniu de interacţiune online între cetăţeni şi stat. Am aniversat, împreună cu partenerii de la APERO, 10 ani de la lansarea platformei Ghişeul.ro, cel mai de succes livrabil digital al administraţiei publice din România. Evenimentul a fost cu atât mai important prin prisma datelor recente de utilizare: Ghişeul.ro a crescut în ultimele nouă luni cât în primii nouă ani. Până la 1 octombrie, în platformă au fost înregistrate 2,1 milioane de tranzacţii şi au fost colectate aproape 200 de milioane de euro”, a declarat Octavian Oprea, preşedintele ADR.

Totodată, ADR a înregistrat deja rezultate concrete, ca urmare a paşilor făcuţi în ultimele luni în direcţia Politicii Publice adoptate de Executiv, pentru implementarea soluţiilor de e-guvernare la nivelul administraţiei publice din România.

În al treilea trimestru al anului 2021, Autoritatea pentru Digitalizarea României a coordonat elaborarea Catalogului Naţional al Serviciilor Publice, publicând Raportul de Progres prin care au fost colectate, în etapa analizei cantitative, peste 1.400 de servicii publice de la 382 de instituţii şi autorităţi.

Pe de altă parte, instituţia a organizat o reuniune la cel mai înalt nivel între experţii în e-guvernare din România şi Republica Moldova, în cadrul căreia au fost împărtăşite bune practici pe tema digitalizării între instituţiile cu atribuţii în sfera transformării digitale din cele două state.

Conform sursei citate, ADR a coordonat procesul de consultare publică pentru utilizarea inteligenţei artificiale în România şi a iniţiat consultarea publică pentru AI Act, prima propunere legislativă din domeniul inteligenţei artificiale elaborată la nivel european.

Totodată, ADR a contribuit la organizarea conferinţei oficiale de lansare a proiectului RegInterMed, implementat în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, care vizează eficientizarea sistemului de sănătate prin dezvoltarea şi consolidarea de soluţii informatice ale depozitelor de date, dar şi prin monitorizare, documentare şi suport al procesului de luare a deciziilor medicale.

De asemenea, ADR a participat la procesul de consultare publică lansat în cadrul proiectului HUB de servicii MMPS, un instrument de transparentizare şi de actualizare a proiectului tehnic.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...