Zeci de mii de spanioli au manifestat împotriva austerităţii la Madrid

Zeci de mii de persoane au manifestat sâmbătă la Madrid în cadrul unor "marşuri pentru demnitate" şi pentru a denunţa efectele austerităţii, în contextul în care, duminică, în Andaluzia au loc alegeri regionale cu valoare de test în faţa valului de nemulţumire populară, relatează AFP.
Economica.net - Dum, 22 mart. 2015, 09:08
Zeci de mii de spanioli au manifestat împotriva austerităţii la Madrid

Pe un mare banner afişat de manifestanţii din fruntea unui marş se putea citi următorul mesaj: „Pâine, locuri de muncă, locuinţe şi demnitate”, potrivit Agerpres.

Manifestanţii – câteva zeci de mii, conform unei estimări a AFP – au denunţat efectele politicilor de austeritate care au antrenat reduceri severe în materie de educaţie, sănătate publică sau chiar ajutoare sociale, reduceri în valoare totală de aproape 150 de miliarde de euro între 2012 şi 2014.

Manifestanţii, proveniţi din diferite zone ale Madridului, s-au adunat în Piaţa Colon din centru în jurul orei 17.00 GMT, iar manifestaţia s-a dispersat în jurul orei 20.00 GMT cu calm, cu excepţia câtorva mici grupuri care au vandalizat părţi din centrul istoric. Poliţia a anunţat arestarea a 17 persoane pentru tulburarea ordinii publice, incendierea unor containere sau folosirea de petarde. Nicio persoană nu a fost rănită.

Primele mari „marşuri pentru demnitate”, la care au luat parte persoane din întreaga ţară, au avut loc la 22 martie 2014 la Madrid.

Deşi a revenit pe creştere economică (+1,4% în 2014) după şase ani de criză, Spania rămâne într-o situaţie dificilă, cu o rată a şomajului de 23,7% în rândul întregii populaţii şi de 50% printre tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...