Zgonea, despre decizia PNL privind Roşia Montană: PSD şi PNL au responsabilităţi împreună

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, comentând decizia PNL de a vota în Parlament împotriva proiectului de lege privind Roşia Montană, luată înaintea dezbaterilor, că PSD şi PNL au candidat sub sigla USL şi au responsabilităţi împreună.
Economica.net - sâm, 21 sept. 2013, 16:23
Zgonea, despre decizia PNL privind Roşia Montană: PSD şi PNL au responsabilităţi împreună

„Ăsta este rolul nostru ca parlamentari: să ne batem în cunoştinţă de cauză, cu argumente pro şi contra, dar să promovăm un proiect de lege. Că este de respingere, că este de aprobare, dar să promovăm şi să ne asumăm aceste responsabilităţi care nu sunt individuale. Am candidat sub USL şi avem responsabilităţi împreună pentru a aduce România acolo unde merită să fie”, a spus Zgonea.

El a precizat că fiecare parlamentar trebuie să voteze cu propria conştiinţă, dar a arătat că nu trebuie în niciun fel copiat modelul parlamentarilor din perioada Guvernului Emil Boc, care luat decizii din bancă, fără a vota pro sau contra.

„Eu personal nu cred că trebuie să copiem modelul pe care foştii colegi, sub conducerea fostului prim-minsitru Boc îl foloseau, aceea de a lua decizii stând singuri în bancă, fără a vota pro sau contra. Eu cred că azi nicun parlamentar nu trebuie să ia o decizie emoţională. E important pentru noi să fim conştienţi că avem obligaţii internaţionale, că am câştigat alegerile ca să le dăm oamenilor un loc de muncă, să le asigurăm un viitor”, a spus Zgonea.

El a arătat că, pe de alt parte, trebuie să fie ascultată şi vocea acelora care sunt nemulţumiţi şi sunt împotriva proiectului.

„Am promis că vom face un altfel de Parlament şi obligaţia noastră începe de aici, adică să votăm altfel decât cum votau cei de la PDL. Au pierdut cu un scor ruşinos tocmai pentru că au uitat că e important să-i asculţi pe toţi înainte de a-ţi exprima votul”, a spus Zgonea.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rusia a început manevre navale în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave
Rusia a început manevre navale în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave
Rusia a început miercuri manevre navale de anvergură în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave, exerciţii ...
Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut cu 3,6% în decembrie
Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut cu 3,6% în decembrie
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna decembrie 2021 cu 3,6% faţă de luna anterioară, ...
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,69% la sfârşitul lunii decembrie. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 2.994 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 6.124 persoane faţă de luna precedentă
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,69% la sfârşitul lunii decembrie. Numărul şomerilor indemnizaţi a ...
Rata şomajului înregistrat la nivel naţional era, la finele lui decembrie, de 2,69%, mai mică decât cea din luna anterioară ...