Zi importantă pentru BNR: Parlamentul votează luni noul Consiliu de Administraţie

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului va vota luni, începând cu ora 16,00, noile Consilii de Administraţie ale Băncii Naţionale a României şi Societăţii Române de Radiodifuziune, precum şi preşedintele Televiziunii Române şi şase membri ai Curţii de Conturi.
Economica.net - Dum, 15 iun. 2014, 05:33
Zi importantă pentru BNR: Parlamentul votează luni noul Consiliu de Administraţie

Propunerile de candidaţi la BNR care au fost depuse până vineri la comisiile de buget sunt Mugur Isărescu, Cristian Popa, Bogdan Olteanu, Daniel Dăianu, Marin Dinu, Nicolae Dănilă, Agnes Nagy şi Virgil Stoenescu.

Mugur Isărescu este susţinut de toate partidele, Florin Georgescu, Cristian Popa, Daniel Dăianu, Marin Dinu, Nicolae Dănilă sunt susţinuţi de Alianţa PSD-UNPR-PC, Bogdan Olteanu din partea PNL, Agnes Nagy din partea UDMR şi Virgil Stoenescu din partea PDL.

Directorul Direcţiei Buget din Finanţe, Gheorghe Gherghina, şi ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, îşi dispută ultimul loc disponibil din CA al BNR, iar poziţia celui numit va fi preluată, cel mai probabil, de un reprezentant al UNPR, au declarat pentru MEDIAFAX, joi, mai multe surse.

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, toţi cei care doresc să candideze pentru aceste funcţii şi-au putut depune candidaturile până vineri, urmând ca parlamentarii din comisiile de specialitate reunite să se pronunţe cu privire la îndeplinirea condiţiilor legale impuse candidaţilor.

‘Până lunea viitoare la ora 14,00 comisiile permanente comune, stabilite conform legii de organizare a Băncii Naţionale, a Curţii de Conturi, a SRTv şi SRR şi de organizare a ASF, vor trebui să facă nominalizările grupurilor politice parlamentare. Luni, la ora 16,00, plenul reunit al Parlamentului, pentru a vota noul Consiliu de Administraţie la BNR, cele şase locuri libere la Curtea de Conturi, preşedintele Televiziunii Române şi CA al SRR, plus acel post devenit vacant de membru la ASF, odată cu plecarea domnului Victor Ciorbea în funcţia de Avocat al Poporului’, a precizat Zgonea, la finalul şedinţei de marţi a Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului.

În ceea ce priveşte repartizarea politică a funcţiilor, Valeriu Zgonea a afirmat că legile de funcţionare a instituţiilor vizate reglementează clar modalitatea în care se fac propunerile de candidaţi, vechimea necesară pentru ca aceştia să îşi poată depune candidatura şi care sunt atribuţiile comisiilor parlamentare de specialitate.

Comisiile reunite de specialitate îi vor audia luni dimineaţă pe candidaţii la aceste funcţii.

Votul pentru ocuparea acestor funcţii trebuia dat în urmă cu o săptămână, dar a fost amânat pentru că nu au fost depuse suficiente candidaturi.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O cunoscută asociație de consumatori cere dezbatere națională pe tema pensiilor private: Eliminarea plății integrale a sumei din cont nu poate fi o opțiune!
O cunoscută asociație de consumatori cere dezbatere națională pe tema pensiilor private: Eliminarea plății integrale ...
Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), una dintre organizațiile reprezentative ale consumatorilor, ...
Rata de incidență în București a crescut până la 8,77 la mie. Corbeanca, pe primul loc în Ilfov cu 17,4 la mie
Rata de incidență în București a crescut până la 8,77 la mie. Corbeanca, pe primul loc în Ilfov cu 17,4 la mie
Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, sâmbătă, de 8,77 cazuri la mia de locuitori, ...
Statele Unite avertizează Mexicul că planul său de reformă energetică amenință investiții americane de zeci de miliarde de dolari
Statele Unite avertizează Mexicul că planul său de reformă energetică amenință investiții americane de zeci de miliarde ...
Statele Unite au repetat vineri Mexicului că planul său de reformare a pieţei energetice le-a provocat "preocupări reale", ...