Zona din Bucureşti care atrage investiţii de un miliard de euro în imobiliare

Dezvoltatorii vor să investească un miliard de euro în zona Barbu Văcărescu-Pipera, aceasta urmând să se transforme în hubul metropolitan de nord al Capitalei, potrivit unei analize publicate joi de Bucharest Real Estate Club citată de News.ro.
Economica.net - joi, 15 mart. 2018, 09:07
Zona din Bucureşti care atrage investiţii de un miliard de euro în imobiliare

Iniţial, se părea că zona şi-a atins potenţialul, iar dezvoltatorii se orientau către alte cartiere ale Bucureştiului, potrivit analizei.

”Noi investiţii estimate la aproximativ 1 miliard de euro în proiecte de avengurgură de birouri, retail, rezidenţial şi hotelărie, împreună cu o investiţia publică într-un nou spital aduc noi oportunităţi pe piaţa locală imobiliară”, se arată în analiză.

Globalworth, cel mai mare proprietar de spaţii de birouri din România, a anunţat recent că a achiziţionat pentru 16 milioane de euro două terenuri în apropierea proiectelor sale Globalworth Plaza & Green Court, scrie News.ro.

”Globalworth intenţionează să dezvolte aici două proiecte de birouri inovatoare, în suprafaţă de 40.000 mp, cu lobby neconvenţional, un acoperiş verde şi spaţii de lucru flexibile. Tot în zonă, compania dezvoltă Globalworth Campus, un business park premium de 88.000 mp, compus din trei clădiri, ce urmează să fie finalizat în intregime până la finalul acestui an. Una din cele mai mari companii la nivel mondial, Amazon, a închiriat aici 13.500 mp pentru noul său centru din Bucureşti”, se arată în comunicat.

Totodată, este de aşteptat ca fondul de investiţii sud african, Nepi Rockcastle, să înceapă lucrările de expansiune la Promenada Mall, un proiect mixt de spaţii comerciale şi de birouri în suprafaţă de 60.000 mp.

”Conform cu un raport public al companiei, noua dezvoltare a beneficiat deja de investiţii de 33 milioane de euro până la finalul anului 2017, iar costurile totale sunt estimate la 166 milioane euro, data livrării fiind preconizată pentru trimestrul al doilea din 2020”, se arată în comunicat.

În plus, Skanska a început deja lucrările la proiectul Equilibrum de la intersecţia străzilor Gara Herăstrău şi Dimitrie Pompeiu. Investiţia anunţată de dezvoltator în prima fază (20.800 mp) este de 37 milioane euro, întreg complexul urmând să totalizeze o suprafaţă de 40.700 mp.

One United Properties, dezvoltatorul cunoscut pentru proiectele sale rezidenţiale premium, a înfiinţat anul trecut o nouă divizie care se concentrează pe birouri şi a cumpărat în zonă North Gate, unde Renault şi-a reînnoit contractul de 20.000 mp, iar valoarea estimată de piaţă a proiectului este de 28 milioane euro în prezent, potrivit analizei.

”Zona atrage şi atenţia investitorilor din domeniu hotelier. Compania lituaniană Apex Allaince care deţine în Bucureşti hotelul Hilton Garden Inn, construieşte pe bvd Dimitrie Pompeiu un hotel de patru stele ce va fi afiliat lanţului Courtyard Marriott. Noul hotel care urmează să fie livrat în 2019 va avea 259 de camere, 119 locuri de parcare, un bar, un restaurant şi un mult aşteptat centru modern de conferinţe într-o zonă cu cerere ridicată pentru acest tip de serviciu”, se arată în analiză.

Totodată, proiectul public, Spitalul Metropolitan, ce umează să fie construit pe fosta bază RATB, a fost recent aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Noua unitate medicală va avea 1.500 de paturi şi necesită investiţii de 300 milioane de euro.

În contextul unei cereri în creştere şi a unei evoluţii economice pozitive, sectorul rezidenţial îşi îmbunătăţeşte oferta, proiecte ce totalizează peste 5.000 de apartamente fiind anunţate în zonă.

”Omul de afaceri Petre Niculae a cumpărat un teren de 20.000 mp în vecinătatea viitorului Spital Metropolitan, unde plănuieşte să construiască un proiect de 40.000 mp, cu un număr estimat de 600 de apartamente. Mohammad Murad, proprietarul lanţului hotelier Phoenicia şi a companiei de brokeraj imobiliar, Coldwell Banker Affiliates of Romania, construieşte în zonă Onix Park – un ansamblu rezidenţial de 2.000 de apartamente”, se arată în comunicat.

Recent, un nou proiect a fost anunţat: grupul israelian Hagag va începe lucrările la un proiect ce prevede 1.350 de apartamente pe malul lacului. Totodată, Impact este interesat de locaţie fiind în proces de achiziţie a unui teren de 55.000 de mp, în condiţiile în care şi omul de afaceri Gabriel Popoviciu are un ansamblu în construcţie aici, Belvedere Residences. Acesta din urmă va avea un total de 1.500 de apartamente.

”Investitori instituţionali, precum şi jucători locali şi internaţionali au făcut achiziţii semnificative aici în ultimii doi ani: anul trecut Growthpoint şi BERD au intrat în acţionariatul Globalworth cu un procentaj de aproximativ 26,9%, respectiv 4%, miliardul israelian Teddy Sagi a cumparat Swan Business Park pentru 30 milioane de euro, iar One United Properties a achiziţionat North Gate, un proiect cu o valoare estimată de piaţă de 28 milioane de euro. Zona are cea mai mare densitate de chiriaşi AAA (triple A tenant), câteva exemple incluzând Huawei, Oracle, Orange, Raiffesien Bank, Renault sau Vodafone”, se arată în analiză.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Program de guvernare: USR propune aplicarea „Zero taxe pe salariul minim”
Program de guvernare: USR propune aplicarea „Zero taxe pe salariul minim”
Propunerea USR de program de guvernare include reducerea impozitării muncii prin aplicarea "Zero taxe pe salariul minim", ...
Program de guvernare: USR propune digitalizarea în sănătate, reconstruirea şi adaptarea sistemului la nevoile prezentului
Program de guvernare: USR propune digitalizarea în sănătate, reconstruirea şi adaptarea sistemului la nevoile prezentului
Uniunea Salvaţi România are în vedere, potrivit programului de guvernare pentru care va cere votul Parlamentului, reconstruirea ...
Program de guvernare USR: TVA de 5% la energie electrică şi gaze naturale, eliminarea accizei la energia electrică
Program de guvernare USR: TVA de 5% la energie electrică şi gaze naturale, eliminarea accizei la energia electrică
USR propune în programul de guvernare patru măsuri urgente pentru reechilibrarea preţurilor la energie, respectiv reducerea ...