10 lucruri pe care să nu le postezi niciodată pe Facebook

Ne petrecem tot mai mult timp pe Facebook şi împărtăşim diverse lucruri fără să ne dăm seama că multe dintre ele ne-ar putea face rău. ECONOMICA.NET îţi prezintă zece lucuri pe care să nu le postezi niciodată pe reţeaua de socializare.
Economica.net - Dum, 23 sept. 2012, 04:03
10 lucruri pe care să nu le postezi niciodată pe Facebook

1. Cât de mult îţi urăşti locul de muncă

Dacă există ceva care te poate arunca rapid în rândul şomerilor este să te plângi pe Facebook despre locul de muncă sau despre şefi. Exprimarea nemulţumirilor pe Facebook, în acest context economic dificil, vă va crea o imagine de om nerecunoscător şi neloial şi nu îţi va aduce mai mulţi prieteni în interiorul sau exteriorul biroului.

2. Nu da share la pozele în care prietenii tăi se află în ipostaze jenante

A devenit deja o practică să postezi pe Facebook poze cu persoane în ipostaze jenante. Tot ce ar putea începe ca o glumă s-ar putea termina rău, pentru că nu poţi controla pe mâna cui ajung. Motto-ul tău atunci când intri pe Facebook ar trebui să fie „ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face”. Dacă pe camera ta ai poze jenante cu persoane apropiate, şterge-le sau păstrează-le doar pentru tine.

3. Anul de naştere

Sau adresa casei ale, numărul tău de telefon sau orice alte date personale care te-ar putea transforma într-o ţintă a hackerilor. Infractorilor cibernetici le trebuie puţine date pentru a-ţi fura identitatea şi de a-ţi fura banii din conturi.

4. Nu publica preferinţele politice şi religioase

De multe ori opiniile postate pe Facebook pot fi scoase din context şi interpretate greşit. Nu posta comentarii politice şi nu comenta preferintele religioase ale altora.

5. Cuvinte jignitoare

Doar o singură frază, iar reputaţia ta poate fi ruinată. Ceea ce pare o postare amuzantă atunci când eşti în oraş cu băieţii poate arăta ofensator în timpul zilei. Nu risca să îţi jigneşti prietenii, colegii sau mătuşa favorită.

6. Lasă-ţi prietenii să facă anunţurile importante despre viaţa lor

Dacă un prieten de pe Facebook are o mare veste de dat, lasă-l pe el să facă asta. Nu e nimic mai rău ca tatăl să anunţe pe Facebook că fiul să a intrat la universitate luându-i acestuia bucuria de a-şi informa singur prietenii.

7. Detalii despre vacanţa ta

Dacă în lista ta de Facebook ai pe lângă prietenii apropiaţi şi alte persoane pe care nu le cunoşti, încearcă să nu anunţi planurile de vacanţă. Cel mai bine e să afişezi poze cu tine din vacanţă după ce ai revenit acasă. Potrivit studiilor, tot mai mulţi utilizatori de Facebook cad pradă hoţilor care se folosesc de identităţi false pentru a studia potenţialele victime.

8. Postări care i-ar putea face pe alţii invidioşi

Ştim că eşti mândru de noul tău Porsche sau de inelul cu diamant pe care tocmai l-ai primit, dar încearcă să păstrezi aceste lucruri pentru tine. Mulţi prieteni pot să nu fie aşa de norocoşi, iar afişarea acestor lucruri le-ar putea crea neplăceri.

9. Poze cu tine în timp ce bei alcool

Majoritatea bem o bere cu prietenii, ne fotografiem şi postăm pe Facebook. Mare atenţie insa la numărul pozelor care vă surprind cu o sticlă de băutură în mână, pentru că riscaţi să vă stricaţi imaginea, iar cei apropiaţi să creadă că aveţi probleme cu alcoolul.

10. Prea multe informaţii despre tine

Orice ai posta pe Facebook încearcă să nu incluzi informaţii pe care ai vrea să nu le ştie toată lumea. Cu cât postezi mai puţine detalii, cu atât mai bine.

Citeste si: Cele mai stupide 5 greşeli pe care le poţi face pe Facebook


Te-ar mai putea interesa și
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra o creştere moderată, în perioada martie-mai, în timp ce pentru......
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru ...
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, lângă București
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, ...
Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunță o nouă ...