1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

News

Cele mai stupide 5 greşeli pe care le poţi face pe Facebook

Deşi Facebook nu mai este o noutate pentru foarte mulţi internauţi, o bună parte din cei care deţin cont pe cunoscuta reţea de socializare continuă să facă o serie de greşeli care deşi aparent sunt neimportante, pot avea consecinte serioase.

29 iul, 2012 | Economica.net

Iată, aşadar, în rândurile de mai jos, un top 5 al celor mai stupide greşeli pe care le poţi face pe Facebook.

1. Dezvăluirea completă a datei de naştere

De ce ar vrea cineva ca toţi cei din listă să îi cunoască data de naştere completă? Potrivit specialiştilor, data de naştere este primul element pe care hackerii încearcă să-l afle înainte de a-şi alege următoarea victimă.

Dacă totuşi vreţi să vă afişaţi această informaţie, este de preferat ca măcar anul naşterii să nu fie menţionat.

2. Să anunţi când eşti plecat

Suntem convinşi că aveţi în listă prieteni care atunci când pleacă undeva îşi pun pe Facebook un status care să anunţe unde sunt şi ce fac. Ei bine, e important să ştiţi faptul că astfel de acţiuni pot stârni interesul hoţilor. Indiferent cât de bine credeţi că îi cunoaşteţi pe cei din lista voastră de Facebook, recomandarea este să fiţi totuşi precauţi.

3. O parolă uşor de descoperit

Chiar dacă nu v-aţi lovit până acum de astfel de probleme, este mai bine să evitaţi să folosiţi ca parolă elemente vizibile în profilul de Facebook. Mai concret, feriţi-vă să folosiţi ca date de acces doar informaţii precum numele, data naşterii sau alte parole comune de genul - 123456.

4. Ignorarea opţiunilor de confidenţialitate

Există persoane care nu acordă importanţă opţiunilor de confidenţialitate, lăsând ca oricine, fie el prieten sau nu, să poată vedea/accesa orice informaţie sau fotografie. O astfel de atitudine vă poate transforma mai devreme sau mai târziu în ţinta ideală a celor care se ocupă cu furtul de date personale, de identitate sau alte acţiuni de acest tip.

5. Să nu gândeşti înainte de a publica ceva

De ceva vreme atât autorităţile, cât şi angajatorii reacţionează tot mai serios la ceea ce se postează pe Facebook. Dacă vrei să eviţi orice fel de problemă, ar trebui să te gândeşti de două ori înainte de a publica ceva controversat. Potrivit unui studiu recent, se pare că 8% din companii au recurs la concedieri din cauza postărilor făcute de angajaţi pe reţeaua de socializare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO