5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 25.05.2015

Stadiul lucrarilor pe fiecare santier de autostrada din tara. Care sunt tronsoanele planificate sa fie deschise traficului in acest an - Troica imobiliară injectează 860 mil. euro în România - Codurile fiscalității: 15 probleme de rezolvat pe ultima sută de metri - Carrefour negociază preluarea Billa România. Citeşte pe larg revista presei din 25 mai 2015.
Economica.net - lun, 25 mai 2015, 04:53
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 25.05.2015

Stadiul lucrarilor pe fiecare santier de autostrada din tara. Care sunt tronsoanele planificate sa fie deschise traficului in acest an – Hotnews. In momentul de fata in Romania se lucreaza la aproape 215 km de autostrada, iar Compania de Autostrazi spera sa deschida traficul pe circa 37,5 km pana la finalul lui 2015, bifand o contraperformanta mai mare ca in 2014 cand s-au deschis doar 50 de km de autostrada, potrivit informatiilor oficiale solicitate de HotNews.ro. Daca totul merge conform planurilor , atunci in urmatoarea perioada se va inaugura intreaga autostrada Arad – Nadlac impreuna cu punctul de trecere al frontierei cu Ungaria, iar pana la finele anului va fi deschisa si Timisoara Lugoj Lot 2, facand ca intreaga distanta de la Lugoj si pana la granita cu vecinii maghiari sa fie pe autostrada.

Troica imobiliară injectează 860 mil. euro în România – Capital. Cei mai mari trei investitori imobiliari de pe piaţa locală plasează încă 860 mil. euro în proiecte noi în România, majoritatea urmând a fi terminate până la finalul acestui an. Proprietăţile acumulate de New Europe Property Investments (NEPI), Immofinanz şi Globalworth au o valoare de 3,2 mld. euro, echivalentul valoric al rezervei de aur a Băncii Naţionale a României. Aceştia deţin împreună 19 proiecte de birouri, 17 centre comerciale, şase parcuri logistice şi două turnuri rezidenţiale, plus sute de hectare de terenuri pentru dezvoltări viitoare.

Carrefour negociază preluarea Billa România – DIGI24. Carrefour negociază preluarea supermarketurilor Billa din România. Le-au preluat şi pe cele din Italia. Dar, pentru magazinele româneşti germanii care patronează Billa au purtat iniţial discuţii cu Mega Image. Însă nu au ajuns la o înţelegere, iar pe fir a intrat Carrefour, care de ceva vreme a început să cumpere tot mai multe supermarketuri în întreaga lume. Se concentrează pe acest format mai mic, iar Billa pare un lanţ taman bun de preluat: deşi nu străluceşte, are afaceri stabile.

Doar patru bănci mai oferă dobânzi de peste 3% la depozite – ZF. Cea mai mare dobândă pentru un depozit pe un an ajunge în prezent la 3,4% şi este oferită de TBI Bank, o bancă de talie redusă din sistem. Topul este continuat Piraeus, cu o dobândă de 3,15% pe an, urmată de Ban­ca Feroviară şi Marfin Bank, ambele cu o bonificaţie de 3%.

Şeful grupului italian UniCredit revine după un an în România – ZF. Federico Ghizzoni, şeful grupului UniCredit, unul dintre cele mai puternice conglomerate bancare europene, cu active de 920 mld. euro, se va întâlni astăzi la Palatul Victoria cu premierul Victor Ponta. Italianul revine astfel în România la un an de la precedenta sa vizită. Ghizzoni, 60 de ani, a devenit CEO al grupului UniCredit în 2010, anterior el ocupând funcţia de vicepreşedinte executiv şi fiind responsabil cu operaţiunile grupului în Europa Centrală şi de Est.

Exportul de cherestea s-a dublat în ultimii şase ani. Austriecii şi turcii trimit peste graniţele României lemn neprelucrat de 900 de milioane de euro – ZF.

Companiile sunt pentru impozitul forfetar – EVZ. Inițiativa Finanțelor de a introduce impozitul forfetar e susținută de jucătorii mari din economie care consideră că, în acest fel, firmele mici nu vor mai evita plata taxelor.

Codurile fiscalității: 15 probleme de rezolvat pe ultima sută de metri – cursdeguvernare.ro.

Compania de Autostrăzi dă peste ŞASE MILIOANE de euro pentru un DESEN cu care nu are ce face – Gândul. Peste şase milioane de euro vor fi cheltuiţi pentru un studiu de fezabilitate (SF) pentru autostrada Târgu Mureş-Ditrău. Însă până va începe construcţia autostrăzii, SF-ul riscă să fie deja expirat, iar Compania de Autostrăzi nevoită să scoată alţi bani din buget.

Curtea de Conturi critică Ministerul Finanţelor: Statul a susţinut băncile prin rostogolirea datoriilor publice – Bursa. Practica statului să se împrumute atunci când îi ajung la scadenţă datoriile, fără să folosească banii pentru lucruri concrete, este criticată de Curtea de Conturi, într-un raport asupra managementului datoriei publice în perioada 2012-2014.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...