Anca Dragu: Suplimentarea programului Prima casă va fi aprobată probabil săptămâna viitoare, cel târziu cealaltă

Probabil săptămâna viitoare, cel târziu cealaltă, programul Prima casă va fi suplimentat, spune Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, într-un interviu acordat Agerpres.
Economica.net - joi, 22 sept. 2016, 10:23
Anca Dragu: Suplimentarea programului Prima casă va fi aprobată probabil săptămâna viitoare, cel târziu cealaltă

„Probabil săptămâna viitoare, cel târziu cealaltă. Nu s-a aprobat încă, pentru că este în proces de avizare la ministere. Am venit acum cu o suplimentare de 500 de milioane de lei. De asemenea, avem 8 — 9 milioane (de lei — n. r.) redistribuiți din 2014” a spus ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

Ea a vorbit şi despre strategia pe termen mediu pentru „Prima casă”.

„Am făcut analize preliminare pe acest program și pe cererea și oferta de locuințe din România. Am constatat că există o ofertă deficitară, că, față de alte țări ale Uniunii Europene, România are ofertă mai mică de locuințe noi anual. De asemenea, confortul este mai scăzut decât în alte state europene. Probabil că acest program ar trebui să sprijine populația — și în special populația tânără — o perioadă mai lungă de timp, până când lucrurile se îmbunătățesc în această zonă de imobiliare”, a explicat ministrul.

Ministerul Finanţelor Publice a propus săptămâna trecută suplimentarea plafonului de garantare a creditelor pentru Prima Casă pe 2016 cu 500 de milioane de lei.

Programul ‘Prima Casă’ a avut, iniţial, alocat un plafon de 1,6 miliarde de lei pentru acest an, care a fost suplimentat cu încă 500 de milioane de lei, după intrarea în vigoare a Legii privind darea în plată. Programul are 170.000 de beneficiari şi rata de neperformanţă este de 0,04%.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...