Popândăii, noul obstacol în calea construcţiei autostrăzii spre Ungaria

După lilieci şi urşi, a venit rândul altor animale să stea în calea construcţiei de autostrăzi. Emiterea Acordului de Mediu Revizuit pentru o secţiune din Autostrada Transilvania este condiţionată de protejarea popândăilor din situl Natura 2000, prin realizarea unui podeţ şi montarea de panouri anti-zgomot.
Economica.net - mie, 18 oct. 2017, 21:06
Popândăii, noul obstacol în calea construcţiei autostrăzii spre Ungaria

Autorităţile de mediu condiţionează construirea tronsonului Suplacu de Barcău – Borş de măsuri pentru protejarea habitatului popândăului din Pajistea Fegernic, conform unui document al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), postat pe forumul Asociaţiei Pro Infrastructură (API).

Potrivit ANPM, lucrările de construcţii, dar şi zgomotul şi vibraţiile ce vor rezulta ca urmare a operării autostrăzii ar ameninţa specia popândăului (Spermophilus citellus).

Pentru protejarea sa, soluţia finală avizată este „realizarea unui rambleu cu asigurarea unei deschideri de minim 5 m, de tipul unui podeţ” (foto jos).

De asemenea, ANPM mai cere amplasarea de panouri anti-zgomot şi anti-vibraţii pe tronsonul de autostradă care traversează situl Natura 2000 Pajistea Fegernic, luându-se în considerare şi un buffer de 100 de metri în proximitatea limitelor în care autostrada intersectează situl Natura 2000.

 

La finele lunii septembrie, Octavian Pătraşcu, şeful Directiei Controlul Poluării si Reglementări din cadrul ANPM, a declarat pentru ECONOMICA.NET că procedura de revizuire a Acordului de Mediu pentru secţiunea Borş – Ogra din Autostrada Transilvania ar putea fi gata în maxim 30 de zile.

În acest caz, a fost consultată şi partea maghiară, de la care se aştepta răspunsul oficial. Apoi, ANPM urma să publice decizia pe site-ul său pentru câteva zile, pentru a putea fi primite eventuale observaţii din partea publicului. „Mai durează maxim 30 de zile. Trebuie să respectăm procedurile de consultare a publicului în primul rând”, explica reprezentantul ANPM.

Montarea de panouri fonoabsorbante este, de regulă, o cerinţă în cazul autostrăzilor urbane, care traversează zone cu locuinţe.

Măsurile de de protejare a popândăilor nu se compară însă cu cele impuse pentru liliecii de pe lotul 4 Lugoj – Deva, care au contribuit la blocarea proiectului mai mulţi ani. De asemenea, nu se compară nici cu „tunelurile pentru urşi” de pe lotul 2 Lugoj – Deva, estimate la 100 de milioane de euro. Pentru construcţia lor urmează să fie lansată altă licitaţie, ceea ce împinge termenul de finalizare a lucrărilor până în 2020.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos din nou la licitaţie în august construcţia tronsonului Suplacu de Barcău – Borş din Autostrada Transilvania. Proiectul este format din trei loturi, respectiv Suplacu de Barcău – Chiribiş (26 de km), Chiribiş – Biharia (29 de km) şi Biharia – Borş (5 km).

„Cu o valoare însumată de peste 215 milioane de euro, fără TVA, contractul urmează să prevadă o perioadă de proiectare de 6 luni şi o perioadă de 18 de luni pentru construcţie. Perioada de garanţie a lucrărilor, prevăzută în documentaţie, este cuprinsă între 5 şi 10 ani, în funcţie de opţiunea ofertanţilor”, potrivit CNAIR.

După rezilierea contractului cu Bechtel, construcţia tronsonului Suplacu de Barcău – Borş a fost atribuită în mai 2015 spaniolilor de la Corsan pentru suma de 701 de milioane de lei, fără TVA. Contractul cu spaniolii a fost însă reziliat pe 17 noiembrie 2016, din cauza mobilizării slabe de pe şantier.

Segmentul Suplacu de Barcău – Borş face parte din Autostrada Transilvania şi urmează să asigure legătura dintre Vestul României şi Ungaria, prin Vama Borş.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. Câţiva ani trebuie să avem răbdare
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. ...
Cei 550 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres aflaţi în prezent în lucru, dar şi cele 300 de contracte de modernizare a căii ferate, vor avea un rol pozitiv în creşterea siguranţei......
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabilă a afacerii sale, BAT continuă programul „Fii furnizor” ...
Ministrul Mediului despre Rabla Plus 2024: Se poate ca un PHEV să fie mai slab finanțat decât un mHEV, dar vorbim despre cazuri rare
Ministrul Mediului despre Rabla Plus 2024: Se poate ca un PHEV să fie mai slab finanțat decât un mHEV, dar vorbim despre ...
Prezent la uzina Ford Otosan din Craiova pentru a lansa ediția din 2024 a programului Rabla, ministrul Mediului, Mircea ...
BNS: Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment miercuri dimineaţa. Următorul pas va fi greva generală
BNS: Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment miercuri dimineaţa. Următorul pas va fi greva generală
Angajaţii Poştei Române vor intra în grevă de avertisment miercuri dimineaţa, timp de două ore, iar dacă situaţia ...