Aviva vinde divizia din Turcia către EMF Capital Partners

Grupul britanic Aviva Plc a anunţat marţi vânzarea diviziei de asigurări generale din Turcia, Aviva Sigorta, către un consorţiu de fonduri de private equity condus de EMF Capital Partners, pentru o sumă care nu a fost dată publicităţii, transmit Dow Jones Newswires şi Reuters.
Economica.net - mar, 25 mart. 2014, 10:27
Aviva vinde divizia din Turcia către EMF Capital Partners

Asiguratorul britanic Aviva a explicat că vânzarea face parte din strategia sa de a se concentra pe afacerile care generează profituri atractive. Tranzacţia urmează să fie supusă aprobării autorităţilor de reglementare şi ar urma să fie finalizată în primul semestru din 2014.

Grupul britanic a dat asigurări că divizia de asigurări de viaţă şi de pensii din Turcia, AvivaSA, nu va fi afectată în urma acestei tranzacţii.

Luni, acţiunile Aviva au închis la 476 penny la bursa de la Londra, evaluând compania la 14,04 miliarde de lire sterline (23,15 miliarde de dolari).

Aviva şi-a vândut în 2012 operaţiile de asigurări de viaţă din România, Ungaria şi Cehia rivalei americane Metlife, ca parte a planului de a se reprofila pe pieţele unde obţine cele mai mari venituri. Analiştii susţin că, alături de Asia de Sud-Est, Europa Centrală şi de Est reprezintă una din regiunile cele mai promiţătoare pentru asiguratori, datorită creşterii economice solide şi a unei pieţe a serviciilor financiare slab dezvoltate.

Te-ar mai putea interesa și
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie. ...
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...