Bitcoin a atins un nou record, de aproape 18.000 de dolari

Bitcoin a atins vineri un nou nivel record de aproape 18.000 de dolari, pe platforma de tranzacţionare Bitstamp, înregistrând o creştere de 9%, în pofida avertismentelor tot mai numeroase legate de riscurile investiţiilor într-un instrument financiar extrem de volativ şi speculativ, transmite Reuters, citată de News.ro.
Economica.net - sâm, 16 dec. 2017, 09:07
Bitcoin a atins un nou record, de aproape 18.000 de dolari

Creşterea de peste 1.700% înregistrată de moneda virtuală în acest an a provocat îngrijorări că piaţa este într-o bulă speculativă care s-ar putea sparge într-o manieră spectaculoasă.

Bitcoin s-a apreciat numai în decembrie cu aproape 80%, fiind pe cale să marcheze cea mai bună lună, în termeni procentuali, după decembrie 2013.

Vineri, bitcoin a atins un maxim de 17.900 de dolari pe platforma belgiană Bitstamp.

Bitcoin a crescut cu 20% începân de de luni, iar tranzacţiile au fost ceva mai calme faţă de fluctuaţiile uriaşe care au avut loc în ultimele săptămâni, volatilitatea fiind mai scăzută după lansarea contractelor futures pe bursa Cboe Global Markets, duminică.

Analiştii afirmă că preţul bitcoin este susţinut de viitoarea lansare a contractelor futures pentru bitcoin de către CME Group, care va avea loc duminică.

”Există speranţa că lansarea contractelor futures va semnala deblocarea banilor investitorilor instituţionali către piaţa instrumentelor financiare digitale şi că va avea loc o creştere rapidă a cererii şi o recunoaştere a acestei tehnologii şi a principiilor  acesteia”, a spus Charles Hayter, fondator al site-ului Cryptocompare.

În afara pieţei monedelor virtuale, îngrijorările legate de banii care sunt atraşi de aceste instrumente financiare sunt în creştere.

Un studiu realizat de Anglia Ruskin University, Trinity College Dublin şid Dublin City University, publicat vineri, afirmă că bitcoin reprezintă un pericol pentru stabilitatea monedele şi pieţele tradiţionale.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...