Brexit: Marea Britanie va activa Articolul 50 privind ieşirea din UE până la sfârşitul lunii martie 2017

Marea Britanie va activa Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona pentru declanşarea procedurii de ieşire din Uniunea Europeană 'până la sfârşitul lunii martie' 2017, în urma votului de la referendumul din iunie în favoarea Brexit, a declarat duminică premierul britanic Theresa May, relatează AFP şi Reuters.
Economica.net - Dum, 02 oct. 2016, 09:06
Brexit: Marea Britanie va activa Articolul 50 privind ieşirea din UE până la sfârşitul lunii martie 2017

Marea Britanie va activa ‘până la sfârşitul lunii martie’ 2017 Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona pentru declanşarea procedurii de ieşire din Uniunea Europeană, în urma votului de la referendumul din iunie în favoarea Brexit, a declarat duminică premierul britanic Theresa May, relatează AFP şi Reuters.

Întrebată la BBC când va activa Articolul 50, ea a afirmat: ‘Îl vom activa până la sfârşitul lunii martie a anului viitor’.

Odată activat Articolul 50, Marea Britanie va avea doi ani pentru a reglementa modalităţile ieşirii din UE, un termen care ar putea fi totuşi prelungit.

Afirmând că îşi doreşte să obţină ‘cel mai bun acord posibil’ cu Uniunea Europeană, Theresa May, care participă duminică, la Birmingham, la congresul anual al Partidului Conservator, a făcut de asemenea apel la o ‘tranziţie calmă’.

În interviul pentru BBC, ea a mai afirmat că guvernul pe care îl conduce discută cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru a afla ce fel de acord vor din negocierile Marii Britanii cu UE privind Brexit. ‘Vreau un acord bun pentru comerţul cu bunuri şi servicii’, a spus May.

Într-un interviu separat pentru Sunday Times, May a declarat că vrea să propună Parlamentului în primăvara lui 2017 să abroge actul de aderare a ţării sale la Uniunea Europeană.

Ea explicat că va prezenta o nouă legislaţie pentru a abroga European Communities Act din 1972, în timpul discursului reginei în Parlament, care va avea loc în aprilie sau mai 2017.

‘Va fi prima etapă pentru a face din Marea Britanie o ţară suverană şi independentă din nou’, a spus şefa guvernului, adăugând că aceasta va însemna ‘sfârşitul autorităţii UE în Marea Britanie’.

Legea nu va intra totuşi în vigoare decât atunci când Regatul Unit va părăsi efectiv UE, a subliniat premierul în interviul pentru Sunday Times.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...