Campania care a isterizat părinţii. Secretele din spatele Super Flizz-urilor de la Mega Image

Mega Image, cea mai extinsă reţea din comerţul modern local, organizează de mai bine de patru ani campanii de marketing adresate familiilor cu copii prin care consumatorii sunt încurajaţi să colecţioneze diverse cartonaşe. Într-o astfel de campanie, vânzările pot creşte cu până la 7%. 
Alina Stanciu - vin, 17 apr. 2015, 21:02
Campania care a isterizat părinţii. Secretele din spatele Super Flizz-urilor de la Mega Image

Mega Image, lanţul de magazine aparţinând grupului belgian Delhaize continua să folosească premiile de tipul cartonaşelor colecţionabile pentru a-şi spori vânzările şi a-şi fideliza clienţii. În momentul de faţă, este activă campania  „Super Flizz”,”cumpărată” de la BrandLoyalty, o companie specializată în marketing cu birouri în mai multe state europene, Asia şi America. Aceasta oferă clienţilor săi comercianţi servicii de consultanţă, elaborareză programe de marketing, le implementează, asigură  logistica şi analiza post campanie. Până acum, retailerul a organizat mai multe campanii similare cu ajutorul unei companii de advertising prezente pe plan local. 

În ce constă campania

Potrivit regulamentului Campaniei, până pe 13 mai, clienţii magazinelor Mega Image şi Shop&Go primesc la cumpararea anumitor produse un anumit număr de pachete de discuri Super Flizz. De la începutul campaniei, pe 5 martie, există 5 perioade ale campaniei, fiecare perioadă cu un alt set de produse participante ( produsele la achiziţia cărora clienţii primesc la casa de marcat gratuit un anumit număr de pachete Super Flizz). În primele 2 săptămâni ale campaniei, în magazinele Mega Image şi Shop& Go, clienţii care realizează cumpărături de minim 40 de lei pe un bon fiscal primesc pentru valoarea totală a bonului câte 1 pachet de Super Flizz la fiecare 40 de lei cheltuiţi pe acelaşi bon.

Campanii care se joacă cu emoţiile copiilor

O astfel de campanie care targetează familiile cu copii este gândită astfel încât să genereze un răspuns emoţional puternic din partea celor cărora li se adresează. Cei mici sunt atraşi în jocul „cartonaşelor de la Mega” pentru că le trezeşte spiritul de competiţie, îi motivează să socializeze, să negocieze pentru a-şi atinge scopul-acela de a finaliza colecţia.

Nu în ultimul rînd, pentru mulţi dintre ei realizarea unei astfel de colecţii devine un element de construcţie a brandului personal. La rândul lor, părinţii se lasă antrenaţi în campanie şi, inconştient, răspund emoţional în acelaşi mod în care o fac şi copii lor. „Licenţele populare, designul unic şi mesajele puternice pe care le transmitem îi fac pe copii să zâmbească”, mai spun cei de la Brandloyalty.

Vânzări mai mari cu până la 7%

„Programele de loializare sunt extrem de importante-dacă nu cele mai importante- într-un mix de marketing. Acestea asigură clienţilor noştri creşteri substanţiale de vânzări şi profituri”, susţin reprezentanţii BrandLoyalty, compania cu care Mega Image a lucrat pentru organizarea campaniei Super Flizz. Potrivit acestora, în perioada unei astfel de campanii, cifra de afaceri medie a magazinelor creşte cu 3 şi până la 7%.

În afară de vânzări mai mari într-o perioadă scurtă de timp , avantajele acestui tip de campanie de fidelizare se pot observa şi pe termen lung. Pentru că încurajează interacţiunea dintre oameni, magazinului respectiv ajunge subiect de discuţie pentru o masă importantă şi eterogenă de oameni, ajutând astfel la brand awareness (recunoaşterea brandului). Totodată, se ajunge la creşterea  ataşamentului consumatorilor faţă de brand, mai ales dacă există o legătură între premiile oferite şi valoarea brandului.

Nu în ultimul rând, se creează un anumit tip de entuziasm în rîndul consumatorilor, dar şi a mass media care devine interesată de subiect .

Super Flizz folosit şi de alţi retaileri 

Fiind o campanie de marketing „cumpărată” de la un partener extern, Super Flizz-urile au fost folosite de mai mulţi retaileri şi pe mai multe pieţe pentru a impusiona vânzările şi a fideliza clienţii. Spre exemplu, începând cu 12 martie anul acesta, magazinele Billa din  Croaţia desfăşoară aceeaşi campanie. Cu Flizz-uri au fost momiţi şi părinţii copiilor francezi, clienţi ai lanţului de magazine Siply Marcket.

Cartonaşele de la Mega Image au făcut deja istorie

Prima campanie de acest gen organizată de Mega Image datează din 2011 şi se numea „Minunile planetei noastre. campania a fost realizată de către compania de publicitate Cohn&Jansen JWT şi Interactions, în parteneriat cu National Geographic România. Au urmat „Minunile planei noastre”, de aceasta data aceasta în parteneriat  Animal Planet, „Comorile Oceanelor”, „Lumea Dinozaurilor” şi „Grădiniţa de Animale”.

Mega Image nu a răspuns ECONOMICA.NET în legătură cu această campanie.

Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 414 magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image (201), Shop&Go (210), AB COOL FOOD (1), Gusturi Romanești (1), Mega Drive (1).

Mega Image face parte din Delhaize Group, retailer internaţional înfiinţat în 1867 în Belgia ce operează în prezent pe trei continente.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...