Cât a vândut primul lanţ de magazine hibrid din România. Carrefour a pierdut 1,8 milioane de euro cu Supeco

Lanţul de magazine hibrid Supeco, lansat în septembrie 2014 de retailerul francez Carrefour, a generat în primul său an de existenţă afaceri de peste 10,9 milioane de euro. Pierderile depăşesc însă 1,8 milioane de euro.
Alina Stanciu - lun, 23 mai 2016, 08:16
Cât a vândut primul lanţ de magazine hibrid din România. Carrefour a pierdut 1,8 milioane de euro cu Supeco

Supeco,  primul lanţ de magazine care îmbină conceptul de discounter cu cel de cash&carry, lansat în România în toamna lui 2014, a adus retailerului francez Carrefour un rulaj de peste 10,9 milioane de euro (49 de milioane de lei) în primul său an complet de funcţionare.

Compania nu a reuşit însă să vândă suficient pentru a-şi acoperi toate cheltuielile astfel încât pierderea netă a anului 2015 s-a ridicat la 1,8 milioane de euro (8,1 milioane de lei), potrivit datelor financiare publicate de companie.

În 2014, Supeco a raportat o cifră de afaceri de 1,7 milioane de euro (7,7 milioane de lei) şi o pierdere netă de peste 760.000 de euro (3,4 milioane de lei). Rezultatele din 2014 au fost însă generate de trei magazine, pe o perioadă mai mică de trei luni.

Primul magazin Supeco din România a fost deschis pe 25 septembrie la Râmnicu Vâlcea, iar până la finele anului retailerul a mai inaugurat alte două unităţi, la Slatina şi Târgovişte. A patra unitate, la Giurgiu, a fost inaugurată cu ceva întârziere în martie 2015.

„Supeco este un concept de magazin preponderent orientat către preţuri, către oferte cât mai bune şi către o gamă adaptată tuturor nevoilor, propunând produse atât consumatorilor persoane fizice, cât şi celor interesaţi de creşterea afacerilor proprii”, este descrierea pe care o face compania conceptului său adus din Spania.

Magazinele au o suprafaţă de vânzare cuprinsă între 1.500 şi 2.000 metri pătraţi şi au ofertă atât pentru cei care doresc să cumpere cu amănuntull cât şi pentru revânzătorii care cumpără engros.

 Cu peste 10.100 de magazine în 34 de țări, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul unu în Europa. În România, Grupul Carrefour număra 191 de magazine dintre care 29 hipermarketuri Carrefour; 108 supermarketuri Market, 43 magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact și un magazin de comerț online: www.carrefour-online.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu....
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...