CE aprobă preluarea Time Warner de către AT&T, cu suma de 85,4 miliarde de dolari

Firma americană de telecomunicaţii AT&T a anunţat miercuri că a obţinut aprobarea Comisiei Europene (CE) pentru planificata achiziţie a grupului media Time Warner, într-o tranzacţie evaluată la 85,4 miliarde de dolari, care va crea cea mai mare companie de conţinut şi distribuţie integrată vertical din lume, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 15 mart. 2017, 15:32
CE aprobă preluarea Time Warner de către AT&T, cu suma de 85,4 miliarde de dolari

Tranzacţia, care încă trebuie aprobată de Departamentul american al Justiţiei, ar urma să se încheie până la sfârşitul anului, a precizat AT&T.

În timpul campaniei electorale, preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că va bloca tranzacţia deoarece achiziţia va oferi AT&T ”o concentrare prea mare a puterii”. În ianuarie, un oficial al administraţiei a declarat, pentru Reuters, că Trump încă se opune acordului.

AT&T, înfiinţată în 1885, vrea să cumpere compania mamă a studioului de film Warner Bros, care are o vechime de 93 de ani, cu suma de aproximativ 110 dolari pe acţiune, jumătate în numerar şi jumătate în acţiuni, în ceea ce va fi cea mai mare fuziune din acest an. Tranzacţia a fost aprobată de consiliile de administraţie ale AT&T şi Time Warner şi urmează să fie supusă spre aprobare autorităţilor de reglementare.

Distribuitorii de pay-TV, cum ar fi AT&T, încearcă să-i oprească pe abonaţi să renunţe la serviciile lor pentru alternativele online, mai ieftine. Ei vor să aibă propriile lor servicii de streaming TV pe care să le ofere consumatorilor.

Time Warner, care deţine şi posturile de televiziune CNN, HBO, TBS şi TNT, este o ţintă importantă pentru AT&T. Grupul media are o vastă arhivă de filme şi seriale de televiziune, cum ar fi ”Batman”, ”Harry Potter” şi ”Game of Thrones”, şi se află printre cei mai prolifici producători de la Hollywood, cu venituri anuale de 28 de miliarde de dolari.

În ultimii ani, şi alte companii, cum ar fi gigantul american Apple şi studioul 21st Century Fox, au fost interesate de preluarea Time Warner.

Anul trecut, AT&T a cumpărat DirecTV cu suma de 48 de miliarde de dolari şi a creat cel mai mare serviciu de pay-TV din SUA.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...