Ce salariu are noul director general de la Tarom

Consiliul de Administraţie al Tarom a decis săptămâna trecută ca Dan Iulius Plaveti, fost preşedinte al ANRE, să preia funcţia de director general al companiei, pentru o perioadă limitată, între patru şi şase luni, până când se va finaliza procedura de selecţie a unui nou director general. 
Andrada Ghira - joi, 11 aug. 2016, 21:04
Ce salariu are noul director general de la Tarom

Atribuţiile de director general al companiei naţionale Tarom au fost preluate de la 5 august 2016 de către Dan Iulius Plaveti, care îl inlocuieşte pe Gabriel Stoe, cel care a asigurat conducerea operatorului din martie, de la demiterea belgianului Christian Heinzmann. 

Stoe şi-a reluat poziţia de director financiar în cadrul Tarom. 

Dan Iulius Plaveti, care este şi membru în Consiliul de Administraţie al Tarom, va ocupa fotoliul de director până la finalizarea procesului de selecţie a unui nou director general. 

Salariul lui Plaveti este acelaşi pe care l-a încasat şi Stoe: 24.306 de lei, circa 5.398 de euro net, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul companiei. 

Christian Heinzmann, numit la conducerea companiei în toamna lui 2012, încasa 10.000 de euro net lunar, plus o indemnizaţie de 4.000 de euro pentru cazare.  

În decembrie 2015, conducerea executivă a Tarom era formată din Christian Heinzmann, Tiberiu Ţiclea şi Gabriel Stoe, ultimii doi fiind remuneraţi cu 24.306 de lei, circa 5.398 de euro net. 

Consiliul de Administraţie al Tarom este format din Radu Francis Floresc (nr. – preşedinte), Dan Aurel Măchiţă, Dragoş Andrei, Valentin Iordache, Dan Iulius Plaveti, Florentina Irimescu şi Ivona Stan, care primesc lunar 5.259 de lei brut. 

CITEŞTE ŞI Radiografia Tarom: mai puţine avioane, zboruri şi bani, în schimb salarii grase pentru şefi şi procese cu angajaţi

Tarom a încheiat 2015 cu o pierdere de 27 de milioane de lei, față de pierderea de 110 milioane de lei, acoperită parțial, în 2016, din rezerve, în valoare de peste 81 de milioane de lei. Pierderea pe 2016 va fi acoperită din profiturile viitoare, arată raportul financiar al companiei. 

Cine este Plaveti

Dan Iulius Plaveti s-a născut la 29 martie 1969, a urmat cursurile Liceului Fraţii Buzeşti din Craiova şi a studiat la Facultatea de Aeronave din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, obţinând diploma de inginer aeronave, specializarea echipamente de bord şi navigaţie aeriană.

A ocupat funcţiile de: membru al Comitetului de Marketing în Reţeaua GM România (2006-2009); membru în Consiliul de Franchise, Reţeaua GM România (2008-2009); director de vânzări şi marketing în cadrul German Top Trading SRL (mart. 2002- ian. 2008); director general al German Top Trading SRL (2008-2009).

A fost vicepreşedinte (mart. 2009- iun. 2010) şi apoi preşedinte (iun. 2010 – iun. 2012) al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

În 2013, a lucrat ca administrator al German Top Trading SRL.

Între anii 2014 şi 2015, a fost membru CA în Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA. În 2015, a fost numit membru CA la CFR Călători SA

Te-ar mai putea interesa și
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul din aprilie 2024 și felul în care acest eveniment ar putea să modeleze......
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...