Cel mai fericit angajat din România. La sfarşitul lunii pleacă în călătorie spre 25 de ţări

Era internetului ne-a adus mai aproape de multe locuri din întreaga lume. Știm cum arată insulele Maldive, Zidul Chinezesc și multe alte locuri. Dar chiar și-așa, câți dintre noi nu ne-am dori să călătorim în întreaga lume?
Andrada Ghira - sâm, 01 mart. 2014, 19:42
Cel mai fericit angajat din România. La sfarşitul lunii pleacă în călătorie spre 25 de ţări

Anca Dușe, advertising manager în cadrul Eurolines, grup din care fac parte și agențiile TUI Travel Center, va face acest lucru. De la sfârșitul acestei luni, Anca își va face bagajele și va pleca într-un tur al lumii. În primă fază, călătoria cuprinde vizite în 25 de țări, iar toată expediția este un răspuns la întrebarea: Cum să promovez o destinație dacă nu am fost acolo?

„Prima oprire va fi în insulele din Caraibe. De aici trecem prin America Centrală (Mexic) în America de Sud (Ecuador, Peru, Argentina, Chile). Din Noua Zeelandă vom ajunge în Asia – Indonezia, China, Thailanda, pentru a enumera doar câteva dintre destinațiile vizate, iar din India vom ajunge în câteva insule din Oceanul Indian și pe coasta Africii”, a declarat Anca Dușe pentru ECONOMICA.NET.

Planificarea călătoriei a durat 11 luni. De ce așa mult? Anca spune că unul dintre motive a ținut de complexitatea planificării călătoriei, dar și de timpul investit în alegerea unei rute cu destinații relevante, dintr-un infinit de posibilități. Crede totuși că această etapă nu se va încheia decât la întoarcere, deoarece planul suferă modificări constante.

Iar al doilea motiv pentru care planificarea expediției a durat atât de mult este dat de faptul că proiectul s-a dezvoltat în paralel cu jobul. „De când am anunțat oficial proiectul în firmă, acum câteva săptămâni, echipa mea a preluat o mare parte din atribuții, lăsându-mi mai mult timp în care să mă concentrez pe călătoria care va urma. Le multumesc”, spune Anca.

Cel mai fericit angajat? „Sunt convinsă că așa se vede din afară”

Rutina zilnică – casă-birou, birou-casă – este înlocuită cu noi orașe, peisaje, oameni. Să muncești, dar și să vezi atâtea țări și locuri pe care mulți dintre noi nu le vedem decât la televizor, pare un job de vis. 

„Le dau dreptate cititorilor. Sunt convinsă că așa se vede din afară. Sunt recunoscătoare pentru oportunitatea pe care am primit-o și încrederea pe care mi-au acordat-o colegii și Dragoș Anastasiu. Sper că urmărind proiectul pe canalele de comunicare TUI TravelCenter, publicul interesat de călătorii să întrezărească complexitatea demersului și asumarea care decurge din acest proiect. Nu o să încep să spun cât de greu o să fie din multe puncte de vedere, de la împachetat-despachetat tot timpul, la fluctuații de temperatură, la adaptarea fizică și psihică necesară în mai toate locurile, și munca de a crea materialele de comunicare, pentru că este o experiență care merită trăită, și mai ales împărtășită”, ne-a mai povestit Anca.

Urmează și al doilea tur

Anca a călătorit în 16 țări până acum și se bucură că experința ei este limitată la Europa. Astfel se va putea bucura de țăriile de pe alte continente. Iar țările pe care nu le vizitează în acest tur, le va descoperi în cel de-al doilea.

„Sunt mai multe țări pe care le las pentru al doilea tur al lumii. Nu îmi ajungea un an, a trebuit să aleg. Am lăsat pentru viitor țările europene nordice, țările din fosta Uniune Sovietică, Rusia, Mongolia, Japonia. Africa este iarăși un continent emergent din punct de vedere turistic, care devine din ce în ce mai interesant pentru piața europeană”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Anca Dușe.

Proiectul inedit al Eurolines

Totuși, în acest tur, Anca va munci. Are un plan de respectat, tipologii de materiale pe care trebuie să le realizeze, și bineînțeles, nu a scăpat de termene de predare, ca la orice loc de muncă.

„Vom prezenta conținutul creat comunicând continuu pe parcursul acestui an. Vom crea o platformă web dedicată proiectului, care va alimenta pagina de Facebook al TUI Travel Center, canalul de YouTube al companiei, blogul, site-ul, newsletterul și revista Be TUI cu un conținut adaptat și dedicat”, mai spune Anca.

Totul face parte dintr-un proiect al companiei de a prezenta turiștilor, de la fața locului, exact destinațiile de vacanță. În total, această excursie în jurul lumii ar costa 100.000 de euro, însă jumătate din această sumă este acoperită gigantului german TUI, care susţine proiectul.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...