CFR Călători ar putea repara anul acesta 250 din 800 de vagoane retrase din circulaţie

CFR Călători ar putea repara până la sfârşitul anului 250 din cele 800 de vagoane retrase din circulaţie, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii companiei. Cel mai mare operator de transport feroviar de persoane se confruntă în prezent cu un deficit de 400 de vagoane.
Anemona Andone - lun, 11 iun. 2018, 20:54
CFR Călători ar putea repara anul acesta 250 din 800 de vagoane retrase din circulaţie

CFR Călători are 800 de vagoane retrase din circulaţie şi scadente la diferite tipuri de reparaţii. „Până la sfârşitul anului 2018 vor putea fi reparate aproximativ 250 de vagoane, care se află în diferite faze din procesul de reparaţie, în cadrul societăţilor comerciale de profil şi în procesul de achiziţie al serviciului de reparaţii”, estimează reprezentanţii CFR Călători.

Parcul activ de material rulant, apt pentru circulație, al CFR Călători numără în prezent 800 de vagoane de călători, inclusiv vagoane de dormit şi cuşetă. De asemenea, deficitul de material rulant de la acest moment este de aproximativ 400 de vagoane, spun reprezentanţii companiei.

„La acest moment, luând în calcul creșterea de trafic din ultima perioadă, acoperirea necesarului de material rulant s-ar putea realiza prin creşterea parcului activ de material rulant cu 400 unități de material rulant, respectiv 300 de vagoane şi 100 de automotoare”, explică reprezentanţii CFR Călători.

Din cauza deficitului de vagoane, CFR Călători anulează unele trenuri în minivacanţe, pentru a le suplimenta pe cele care circulă către cele mai solicitate destinaţii. Cel mai mare operator de transport feroviar a ajuns să aplice această măsură şi din cauză că de şapte ani nu a mai primit bani pentru vagoane noi, iar traficul a crescut datorită introducerii gratuităţii pentru studenţi în februarie 2017.

Conducerea CFR Călători a decis să anuleze unele trenuri în minivacanţa de Rusalii, pentru a-şi adapta capacitatea de transport la evoluția și dinamica traficului de pasageri.

„O serie de trenuri InterRegio precum şi unele trenuri Regio nu au circulat în unele zile libere din minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Rusaliilor, când traficul de călători a fost extrem de redus. Printre aceste trenuri s-a aflat şi trenul IR 1646 Târgu Mureş – Bucureşti Nord”, au răspuns reprezentanţii CFR Călători la solicitarea Economica.net.

Ei nu au precizat însă căte trenuri au fost anulate în total în zilele respective. Măsura anulării unor trenuri a mai fost aplicată de CFR Călători şi cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Şi ministrul Transporturilor Lucian Şova admite că CFR Călători se confruntă cu „un grav deficit de vagoane„.

Te-ar mai putea interesa și
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, dar pregătirea pentru o contraofensivă va dura mult mai mult, a......
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile ...
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare judeţ
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, ...