Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, în urcare cu 4,1%, în 2015

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut anul trecut, ca serie brută, cu 4,1%, comparativ cu 2014, potrivit informaţiilor date vineri publicităţii de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - vin, 12 feb. 2016, 08:23
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, în urcare cu 4,1%, în 2015

În luna decembrie 2015, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 1,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,8%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cu 11,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,1%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în anul 2015 comparativ cu anul 2014, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 4,1% datorită creşterii comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+17,4%), comerţului cu ridicata nespecializat (+13,5%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+12,1%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+6,5%) şi comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+1,4%).

Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-7,0%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-1,5%) şi comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-0,3%).

În decembrie 2015, comparativ cu noiembrie 2015, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 1,7%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+13,6%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+12,6%).

Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-9,9%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-2,3%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-1,3%), comerţul cu ridicata nespecializat (-1,0%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-0,5%) şi comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-0,1%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2015, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 1,8%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+10,2%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+6,4%), comerţului cu ridicata nespecializat (+4,1%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+2,4%).

Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-9,0%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-3,4%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-1,2%) şi comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-1,1%).

În decembrie 2015, raportat la luna similară din 2014, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat, în termeni nominali, o creştere cu 11,7%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+31,3%), comerţului cu ridicata nespecializat (+24,1%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+14,0%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+13,5%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+13,2%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+7,7%) şi activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+2,4%).

Comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri a scăzut cu 10,6%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2015, comparativ cu luna corespunzătoare, în termeni nominali, a crescut cu 10,1%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata nespecializat (+18,0%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+14,5%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+12,1%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+11,3%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+8,3%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5,0%) şi activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+1,0%).

Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-13,4%).

Te-ar mai putea interesa și
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, în deschiderea reuniunii miniştrilor......
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de ...
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...