Comerţul online transfrontalier va ajunge la valoarea de 1 trilion de dolari, până în 2020 – analiză

Una din patru plăţi online se efectuează cu carduri bancare emise în afara României, reiese dintr-o analiză de specialitate, dată miercuri publicităţii.
Economica.net - mie, 19 sept. 2018, 08:46
Comerţul online transfrontalier va ajunge la valoarea de 1 trilion de dolari, până în 2020 - analiză

Conform sursei citate, comerţul online transfrontalier este sectorul care cunoaşte cea mai mare creştere în economia digitală, până în 2020 estimându-se că va atinge valoarea aproximativă de un trilion de dolari. Aproximativ două treimi din această sumă se aşteaptă să vină din pieţele emergente, precum: America Latină, Europa, Africa, Asia şi Orientul Mijlociu.

„Din ce în ce mai mulţi comercianţi analizează oportunitatea extinderii afacerii lor peste graniţele ţării. Patru din 10 comercianţi online din Europa intenţionează să îşi vândă produsele în alte ţări în acest an. Prima lor opţiune sunt ţările vecine, datorită similitudinii pieţei, asemănărilor culturale, oportunităţilor logistice, distanţei şi abordării juridice similare. Dar există şi alte câteva destinaţii de afaceri interesante pe care comercianţii ar trebui să le ia în calcul, pieţe care au o creştere impresionantă de la an la an, şi anume Africa de Sud, India şi Cehia”, relevă analiza realizată de PayU România.

Specialiştii PayU sunt de părere că piaţa sud-africană poate fi o destinaţie potrivită pentru extinderea business-ului, având în vedere asemănările cu piaţa românească, în special în ceea ce priveşte comportamentul de plată online al consumatorilor şi conexiunile comerciale cu România. În Africa de Sus, 53% din populaţie are acces la internet, 16 milioane de persoane cumpără online, iar valoarea pieţei de e-commerce a depăşit 3 miliarde de dolari.

„În prezent, 70% din populaţie are conturi bancare, 47% au smartphone-uri, iar 25% le utilizează pentru cumpărături online. În Africa de Sud, majoritatea plăţilor online se fac prin card (61%), aspect similar cu obiceiurile de plată ale cumpărătorilor români”, se arată în analiza de specialitate.

O altă piaţă unde afacerile antreprenorilor români pot fi extinse este India, a doua ţară din lume ca populaţie (1,2 miliarde de locuitori). Aici, aproximativ 24,6 milioane de persoane cumpără online, iar un raport recent al companiei de servicii financiare Morgan Stanley estimează că, până în 2026, piaţa de e-commerce va creşte cu peste 1.200%, până la 200 de miliarde de dolari, de la valoarea de 15 miliarde de dolari, în 2016. De asemenea, în 2016-2017, peste patru milioane de persoane din India au cumpărat online din alte ţări, valoarea totală a tranzacţiilor transfrontaliere ajungând la 7 miliarde de dolari.

„Din punct de vedere istoric, India, la fel ca România, a fost o ţară centrată pe cash, aspect care s-a schimbat în 2016 odată cu începerea procesului de demonetizare. După încheierea acestuia, încă 78 de milioane de carduri de debit au fost emise pe piaţă, generând 2,1 milioane de tranzacţii pe zi doar în primele luni ale anului 2017. Localnicii folosesc mai multe metode de plată, de la carduri de credit şi de debit, prin Netbanking – transferul bancar online al Indiei, metodă de plată folosită de trei ori mai mult decât plăţile cu cardul – şi până la interfaţa de plăţi unificate (UPI), care creşte rapid ca metodă de plată preferată în India”, notează PayU România.

În zona Europei, cu o valoare de piaţă dublă faţă de România, Cehia este pe primul loc la nivel european în ceea ce priveşte procentul de bunuri tehnice sau nealimentare din ţară vândute online (41%), comparativ cu media europeană de 24%.

Potrivit PayU, cei 6.3 milioane de cumpărători cehi preferă să cumpere online produse electronice şi electrocasnice, IT&C, home & deco, urmate de cărţi, CD-uri şi DVD-uri. Totodată, sunt preferate şi site-urile de fashion şi magazinele care vând echipamente sportive, produse farmaceutice şi produse pentru copii. Categoriile cu cea mai rapidă creştere anuală sunt produsele alimentare (63%), fashion (33%), farma (25%) şi home & deco (23%).

La fel ca în România, consumatorii cehi preferă să plătească ramburs la livrare (35%) sau la punctele de ridicare a coletelor (28%), iar, în medie, un consumator achită anual peste 300 de euro pe cumpărături online, sumă care poate ajunge şi către magazinele online din afara ţării care decid să îşi extindă afacerea în Cehia.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...