Compania finlandeză Peikko Group investeşte 10 milioane de euro într-o fabrică din apropierea Bucureştiului

Peikko Group Corporation, companie inovatoare de origine finlandeză, unul dintre liderii mondiali în furnizarea de structuri și tehnologie de conectare pentru aplicaţii prefabricate, turnate in situ, a achiziţionat o fabrică de mari dimensiuni, în apropierea Bucureștiului, și va începe operaţiunile în România în primul trimestru al anului 2019.
Economica.net - mie, 14 nov. 2018, 11:44
Compania finlandeză Peikko Group investeşte 10 milioane de euro într-o fabrică din apropierea Bucureştiului

Până recent, fabrica a fost în proprietatea subsidiarei SSAB. Acest proiect face parte dintr-un plan extins de investiții, la nivel mondial, iar investiția în prima fază, până în cel de-al doilea trimestru din 2019 se va ridica la suma de 10 milioane de euro, a anunţat compania. În fabrică vor lucra 50 de persoane, iar potenţialul este de a ajunge la 300 de angajaţi până la finele lui 2020. 

Finlandezii au cumpărat o propritate de 90.000 de mp, din care 30.000 de mp sunt alocați facilităților de producție, iar restul de 60.000 de mp vor fi folosiți în scopuri de depozitare.

Construită în 2007, în fabrică se produceau structuri de oțel. Spațiile pentru producție sunt echipate cu o serie de macarale suspendate moderne și dispun de o linie de vopsitorie, facilități folosite direct în operațiunile Peikko. Sectoarele fabricii pot fi folosite individual, în funcție de necesități, astfel că dezvoltarea capacității de producție Peikko va fi realizată gradual.

În prezent, fabrica din România a companiei Peikko este a opta din punct de vedere al capacității de producție, la nivel mondial, însă are un mare potențial să ajungă în top 3 până la sfârșitul anului 2020.

Operațiunile din România vor contribui la creșterea capacității totale de producție a companiei și nu vor afecta planurile de producție ale celorlalte unități existente.

În ultimii 10 ani, Peikko și-a triplat cifra de afaceri, de la 73 de milioane de euro în 2009, până la 220 milioane de euro înregistrate în 2018, iar noua unitate de producție din România va fi dedicată să servească solicitărilor în creștere ale piețelor din Europa de Vest si Centrală.

Producția va începe cu fabricarea componentelor DELTABEAM® Frame: grinzile DELTABEAM®, coloanele din material compozit și alte structuri de oțel necesare construirii clădirilor – soluții inovatoare care fac ca procesul de construcție să fie mai rapid, mai sigur și mai eficient. Ulterior, facilitățile vor permite companiei Peikko extinderea gamei de produse la tehnologia de conectare din beton.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...