Copos, încă patru ani de închisoare, în dosarul Loteria 1

George Copos a primit patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria 1. Decizia este definitivă.
Economica.net - lun, 25 aug. 2014, 07:07
Copos, încă patru ani de închisoare, în dosarul Loteria 1

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe George Copos la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro, pentru vânzărea unor spaţii ale firmei Ana Electronic către Loteria Română. Decizia instanţei este definitivă.

Instanţa a respins apelul lui George Copos şi a menţinut hotărârea dată în ianuarie 2013 de Judecătoria Sectorului 2, care a pronunţat aceeaşi sentinţă pentru evaziune fiscală.

Tribunalul Bucureşti a menţinut pedepsele de câte patru ani de închisoare pentru Gilio Giuzepe Roza, Stelian Ioan Raţiu şi Nicolae Cristea, fost director general al Loteriei Române, iar Gabriel Rogoveanu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Instanţa le-a interzis celor cinci dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptului de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-au folosit pentru săvârşirea infracţiunii, pe o perioadă de cinci, respectiv patru ani după executarea pedepsei.

Instanţa i-a obligat pe George Copos şi Roza Gilio Giuzepe (ambii în solidar cu părţile responsabile civilmente SC Ana Electronic SA şi SC Romtur GM Impex SRL), Nicolae Cristea şi Gabriel Rogoveanu la plata către ANAF a sumei de 3.946.112 lei, cu titlu de despăgubiri materiale şi la plata tuturor obligaţiilor fiscale accesorii (majorări, penalităţi şi dobânzi).

George Copos a fost trimis în judecată pe 6 iunie 2006, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, prin care a prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de euro, în urma unor tranzacţii realizate cu Compania Naţională Loteria Română.

În dosar au mai fost trimişi în judecată Roza Gilio Giuzepe, cetăţean român, acţionar la societăţile Ana Electronic, Ana Group, Ana Pan, administrator unic director la RomTour GM Impex SRL, membru fondator al Fundaţiei ‘ProRapid’, şi Ioan Raţiu Stelian, administrator la Transilvania International SRL.

De asemenea, au fost deferiţi justiţiei Nicolae Cristea, fost director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Loteria Română, membru fondator al Fundaţiei ‘ProRapid’, şi Gabriel Rogoveanu, agent imobiliar la Euroest Invest SRL.

Loteria Română a achiziţionat din surse proprii, în 2004, din reţeaua Ana Electronic, 38 de spaţii comerciale, cu suprafaţa totală de 6.786 de metri pătraţi, în valoare de 5,1 milioane de euro, respectiv 746 euro/metru pătrat.

Potrivit anchetatorilor, George Copos, în calitate de asociat şi presedinte al Consiliului de Administraţie în cadrul Ana Electronic, împreună cu Roza Gilio Giuzepe şi cu sprijinul lui Nicolae Cristea şi Gabriel Rogoveanu, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale, aducând bugetului de stat un prejudiciu de 39 milioane lei (peste un milion de euro, la valoarea cursului de schimb de la acea dată).

De asemenea, el mai este judecat, tot la Tribunalul Bucureşti, în dosarul Loteria II.

Copos este condamnat la 3 ani şi 8 luni şi în dosarul Transferurilor.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...