Cotă-parte din profit, primă de vacanţă, spor de fidelitate la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică

ECONOMICA.NET continuă publicarea sporurilor angajaţilor la stat. Astăzi vă spunem care sunt avantajele angajării la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică din Bucureşti, coordonat de Ministerul Comunicaţiilor: spor pentru vechime neîntreruptă în Institut, cotă-parte din profitul net al ICI revine angajaţilor, prime de vacanţă, sporuri pentru titlul ştiinţific de doctor, pentru munca de noapte, pentru orele lucrate suplimentar care nu se pot compensa cu ore libere plătite.
Cristina Şomănescu - mie, 24 aug. 2016, 21:04
Cotă-parte din profit, primă de vacanţă, spor de fidelitate la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică

ECONOMICA.NET vă spune în exclusivitate, printr-o serie de articole, ce sporuri şi beneficii au angajaţii  la stat.

Lista completă a articolelor publicate până acum o găsiţi în secţiunea dedicată „Spor la stat” pe care o puteţi accesa la acest link. 

Astăzi vă spunem care sunt beneficiile angajării la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI Bucureşti), potrivit informaţiilor care au fost comunicate de oficialii ICI exclusiv pentru ECONOMICA.NET.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI) este cel mai important institut de cercetare-dezvoltare şi inovare în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor din România şi este coordonat de Ministerul Comunicaţiilor.

ICI Bucureşti organizează, administrează şi gestionează top level domain „.ro” şi îndeplineşte funcţia de registru pentru numele de domenii „.ro”. ICI este autorizat de Internet Assigned Numbers Authority. Administrând nameserverele pentru domeniul „.ro”, serviciul pentru administrarea numelor de domenii „.ro”, ICI are o mare responsabilitate în asigurarea funcţionării stabile şi fără întreruperi a serviciilor Internet în spaţiul „.ro”, spun oficialii ICI pe site-ul oficial al Institutului. Nefuncţionarea nameserverelor primare şi secundare pentru „.ro” face imposibilă folosirea serviciilor Internet în spaţiul „.ro”, cu repercusiuni asupra întregului sistem socio-economic, având în vedere dependenţa tot mai mare de internet a serviciilor bancare, sistemelor de guvernare electronică, comerţului electronic, sistemelor educaţionale.

ICI Bucureşti a încheiat anul 2015 cu afaceri nete de peste 17,76 milioane lei, cu 26,32% mai mari decât cele din 2014, a revenit pe profit, în valoare netă de 555.167 lei, şi a avut, în medie, 157 de salariaţi.

Cele mai importante beneficii ale angajaţilor ICI Bucureşti:

  • Vechimea neîntreruptă în cadrul Institutului este premiată cu spor pentru fidelitate, cuprins între 4% şi 10% din salariul de bază, au spus pentru Economica.net oficialii ICI.
  • Angajaţii ICI Bucureşti încasează cotă-parte din profitul net al Institutului şi primesc premii anuale.
  • ICI acordă salariaţilor prime de vacanţă şi indemnizaţie de concediu de odihnă;
  • Printre sporurile pe care le mai primesc unii dintre angajaţii ICI se numără: spor pentru vechime în muncă, spor pentru titlul ştiinţific de doctor, spor pentru munca în tura de noapte, spor pentru orele lucrate suplimentar care nu se pot compensa cu ore libere plătite, reiese din informaţiile obţinute de Economica.net de la oficialii Institutului.

Iată lista completă a sporurilor, premiilor şi beneficiilor primite de angajaţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică

– Spor pentru fidelitate în valoare de 4% – 10% din salariul de bază;
Se acordă pentru vechime neîntreruptă în cadrul ICI Bucureşti;
Cuantumul sporului de fidelitate este de:

  • 4% din salariul de bază pentru angajaţii cu 5-10 ani vechime neîntreruptă în ICI. Îl primesc 19 salariaţi;
  • 6% din salariul de bază pentru salariaţii cu 10-15 ani vechime neîntreruptă în ICI. Se acordă unui număr de 29 salariaţi;
  • 8% din salariul de bază angajaţilor cu 15 – 20 ani vechime neîntreruptă în ICI. Îl încasează 33 persoane;
  • 10% din salariul de bază pentru salariaţii cu peste 20 ani vechime în ICI. Îl primesc 53 oameni, au explicat pentru Economica.net oficialii Institutului.

– Spor pentru titlul ştiinţific de doctor, în valoare de 15% din salariul de bază;

  • 26 de salariaţi îl primesc.
  • Se acordă din luna prezentării diplomei de doctorat eliberate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

– Spor pentru orele lucrate suplimentar care nu se pot compensa cu ore libere plătite în următoarele 30 zile;

  • Valoarea sporului este de 10% din salariul tarifar, proporţional cu numărul de ore prestate inclusiv sâmbăta, duminica şi sărbători legale.
  • 10 salariaţi îl primesc, au spus pentru Economica.net oficialii ICI.

– Spor pentru lucrul în timpul nopţii, în valoare de 25% din salariul tarifar;

  • Patru salariaţi îl încasează.

– Spor pentru vechime în muncă, cuprins între 7% şi 25% din salariul de bază;
Defalcat, cuantumul sporului este de:

  • 7% din salariul de bază pentru salariaţii cu 3-5 ani vechime în muncă. Patru salariaţi îl primesc;
  • 10% din salariul de bază pentru angajaţii cu 5-10 ani vechime în muncă. Îl primeşte un salariat.
  • 15% din salariul de bază pentru salariaţii cu 10-15 ani vechime în muncă. 26 de salariaţi îl încasează.
  • 20% din salariul de bază pentru angajaţii cu 15-20 de ani vechime în muncă. 22 de persoane îl primesc.
  • 25% din salariul de bază pentru angajaţii cu peste 20 de ani vechime în muncă. 91 de oameni îl încasează, potrivit informaţiilor obţinute de Economica.net de la oficialii Institutului.

Premii anuale acordate din fondul de premiere;

  • 5% din fondul de salarii realizat lunar al ICI Bucureşti, constituit în condiţiile de realizare şi depăşire a programului de activitate şi de depăşire a profitului prognozat, sunt strânşi într-un fond de premiere al Institutului.
  • În anul 2015, 153 salariaţi ai ICI Bucureşti au fost premiaţi, au explicat pentru Economica.net oficialii Institutului.

Cotă-parte din profitul net realizat de ICI Bucureşti se repartizează salariaților, conform prevederilor legale şi a Contractului Colectiv de Muncă la Nivel de Ramură.

  • 152 salariaţi ai ICI Bucureşti au încasat cotă-parte din profitul net al ICI Bucureşti din anul 2015, potrivit informaţiilor obţinute de Economica.net de la oficialii Institutului.

Prima de vacanţă în valoare de 1.129 lei brut impozabil, adică salariul de bază minim din grila de salarizare a ICI Bucureşti.

  • Se acordă proporţional cu durata anuală a muncii, pentru o fracţiune de minimum 15 zile lucrătoare de concediu de odihnă.

Indemnizaţia de concediu de odihnă;

  • se acordă conform prevederilor legale şi Contractului Colectiv de Muncă al ICI.

Tichete de masă şi tichete cadou;

  • se acordă conform prevederilor legale şi fiscale, în funcţie de disponibilităţile băneşti ale Institutului.

Adaosurile la salariul de bază sunt acordate conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă, în limita disponibilităţilor financiare, după acoperirea cheltuielilor prevăzute în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al ICI.

  • În iunie 2016, 93 salariaţi ai ICI Bucureşti au primit adaosuri la salariul de bază, au mai spus pentru Economica.net oficialii Institutului.

Diurnă de circa 130 lei brut pentru deplasări în ţară şi, în medie, de 35 euro pentru deplasări în UE

Diurna de deplasare în ţară se stabileşte lunar în funcţie de salariul de bază zilnic mediu şi s-a ridicat în luna iunie la 132,45 lei brut.

Angajaţii ICI trimişi în deplasări în interes de serviciu în state ale Uniunii Europene primesc diurnă cuprinsă între 30 euro şi 38 de euro şi pentru cazare li se decontează între 100 şi 150 de euro pe zi.

Salariaţii ICI trimişi în deplasări/delegaţii în state care nu sunt membre ale UE primesc diurnă cuprinsă între 32 dolari şi 120 dolari şi pentru cazare li se decontează sume cuprinse între 100 dolari şi 250 dolari pe zi. Însă, în medie, diurna primită de salariaţii ICI trimişi în delegaţie în state care nu sunt membre UE s-a ridicat la 32 de dolari, în vreme ce suma decontată pentru cazare s-a ridicat la cel mult 150 dolari pe zi.

Precizări

Transportul angajaţilor trimişi în deplasări/delegaţie în ţară sau străinătate se decontează conform legii.
Indemnizaţia de deplasare în străinătate la ICI Bucureşti se acordă conform Anexei la HG nr. 518/1995 cu modificările și completările ulterioare.

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Informatică funcţionează pe bază de gestiune economică şi autonomie financiară, calculează amortismente şi conduce evidenţa contabilă în regim economic, conform Ordonantei Guvernului nr. 57/2002, ne-au spus oficialii ICI.

Te-ar mai putea interesa și
Ţintele de decarbonizare vor influenţa din ce în ce mai mult oportunităţile de finanţare – secretar de stat
Ţintele de decarbonizare vor influenţa din ce în ce mai mult oportunităţile de finanţare – secretar de stat
Oportunităţile de finanţare, cel puţin finanţare publică, vor fi din ce în ce mai mult legate de ţintele de decarbonizare, nu doar de "net zero", ci şi de zero poluare şi stoparea......
Drum Expres Turda – Tureni: Asocierea condusă de Dimex 2000 a realizat un sfert din lucrări
Drum Expres Turda – Tureni: Asocierea condusă de Dimex 2000 a realizat un sfert din lucrări
Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a prezentat miercuri imagini de pe șantierul Drumului Expres – ...
Romgaz a încheiat un contract de vânzare gaze cu Engie România în valoare de aproape un milion de lei
Romgaz a încheiat un contract de vânzare gaze cu Engie România în valoare de aproape un milion de lei
Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz a încheiat marţi, 24 aprilie 2024, un contract de vânzare gaze cu Engie ...
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Volatilitatea forintului ungar a crescut sprijinul pentru introducerea monedei euro în rândul investitorilor germani din ...