Cum arată tramvaiul de lux pe care îl face Gruia Stoica, câştigătorul CFR Marfă, la Paşcani

Tramvaiul modernizat de Electroputere VFU Paşcani (fosta Remarul) a început să circule pe liniile Iaşiului. Firma din Paşcani este controlată de omul de afaceri Gruia Stoica, câştigătorul licitaţiei pentru CFR Marfă, care spune că ar putea face alte 100 de tramvaie în cel mult doi ani.
Economica.net - joi, 15 aug. 2013, 21:02
Cum arată tramvaiul de lux pe care îl face Gruia Stoica, câştigătorul CFR Marfă, la Paşcani

După o prezentare oficială aşteptată de ieşeni încă de anul trecut, tramvaiul modernizat de compania de material rulant Electroputere VFU Paşcani (RMAR, fosta Remarul), a început să circule pe liniile capitalei Moldovei.

Acţionarul majoritar al Electroputere VFU Paşcani (RMAR) este Grup Feroviar Român, controlată de omul de afaceri Gruia Stoica, care are peste 90% din titlurile RMAR.

Firma din Paşcani ar putea face, într-un an şi jumătate sau doi, alte 100 de tramvaie ca acela modernizat, potrivit patronului GFR, care a câştigat la licitaţie compania naţională CFR Marfă, citat de presa locală.

Investiţia în tramvaiele noi ale Iaşiului ar putea fi susţinută de fonduri europene, potrivit speranţelor edililor ieşeni, care tocmai au reînfiinţat o nouă societate de transport public, după ce predecesoarea sa a intrat în insolvenţă.

Tramvaiul vedetă al Iaşiului a fost reconstruit integral pornindu-se doar de la şasiul unui vehicul  german GT4, datând din 1962. Costul a fost de circa 500.000 de euro, adică de 60% din cela unui tramvai nou, potrivit estimărilor lui Gruia Stoica.

Inginerii de la Paşcani Remar au dotat tramvaiul cu instalaţii de aer condiţionat, geamuri termopan şi scaune tapiţate, precum şi cu sisteme de supraveghere video. De asemenea, în cabina sa remodelată complet, vatmanul se va orienta cu ajutorul unui sistem de monitoare şi de camere video care vor da informaţii despre poziţia călătorilor şi despre trafic.

Tramvaiul ar putea fi dotat chiar şi cu un tablou de diagnoză automată, cu transmisie la depou.

Electroputere VFU Paşcani  şi-a dublat cifra de afaceri pe primul semestru din acest an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi a făcut un profit brut  de 4,7 milioane de lei. 

Compania valorează 29 de milioane de lei pe piaţa Rasdaq a BVB.

Recent, magnatul feroviar a anunţat că va produce şi locomotive, la Reloc Craiova, o altă firmă Grupului Grampet, parte a Grupului Feroviar Român.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...